Rezne z bravcoveho stehna, podla poctu stravnikov Na kazdy rezen - udene prerastane maso, alebo hrubsie platky oravskej slaniny - udene platky tvrdeho syra Na obalenie vajce hladka muka jemna struhanka olej sol
IMG_0236
Postup
Rezne naklepeme a osolime
IMG_0235
Na kazdy rezen dame plat syra a na syr plat udeneho masa
IMG_0237
Rezen obalime ..hladka muka, vajce, struhanka…….pritom sa snazime udrzat prstami na rezni pokladku 🙂
Na panvici rozohrejeme vyssiu vrstvu oleja, do horuceho vlozime rezen naplnou na spodok. Prazime na vyssom stupni tepla kratko, aby sa pekne zapiekol rezen do zlata. Potom rezen otocime stisime zdroj tepla a pomaly rezen dopekame. Ja vyprazam pod pokrievkou…ale vy si robte ako mate vo zvyku.
Fakt neviem, ci bacovsky nema byt v cesticku, ale urobila som ho takto….
Suroviny:
Rezne z bravcoveho stehna, podla poctu stravnikov
Na kazdy rezen
- udene prerastane maso, alebo hrubsie platky oravskej slaniny
- udene platky tvrdeho syra
Na obalenie
vajce
hladka muka
jemna struhanka
olej
sol
IMG_0236
Postup
Rezne naklepeme a osolime
IMG_0235
Na kazdy rezen dame plat syra a na syr plat udeneho masa
IMG_0237
Rezen obalime ..hladka muka, vajce, struhanka…….pritom sa snazime udrzat prstami na rezni pokladku 🙂
Na panvici rozohrejeme vyssiu vrstvu oleja, do horuceho vlozime rezen naplnou na spodok. Prazime na vyssom stupni tepla kratko, aby sa pekne zapiekol rezen do zlata. Potom rezen otocime stisime zdroj tepla a pomaly rezen dopekame. Ja vyprazam pod pokrievkou…ale vy si robte ako mate vo zvyku.
Fakt neviem, ci bacovsky nema byt v cesticku, ale urobila som ho takto….