7 / 70
    Vyprážaný rezeň na spôsob bačovského

    Suroviny:

    Rezne z bravcoveho stehna, podla poctu stravnikov
    Na kazdy rezen
    - udene prerastane maso, alebo hrubsie platky oravskej slaniny
    - udene platky tvrdeho syra
    Na obalenie
    vajce
    hladka muka
    jemna struhanka
    olej
    sol

    IMG_0236

    Postup

    Rezne naklepeme a osolime

    IMG_0235

    Na kazdy rezen dame plat syra a na syr plat udeneho masa

    IMG_0237

    Rezen obalime ..hladka muka, vajce, struhanka…….pritom sa snazime udrzat prstami na rezni pokladku 🙂

    Na panvici rozohrejeme vyssiu vrstvu oleja, do horuceho vlozime rezen naplnou na spodok. Prazime na vyssom stupni tepla kratko, aby sa pekne zapiekol rezen do zlata. Potom rezen otocime stisime zdroj tepla a pomaly rezen dopekame. Ja vyprazam pod pokrievkou…ale vy si robte ako mate vo zvyku.

    Fakt neviem, ci bacovsky nema byt v cesticku, ale urobila som ho takto….

    29. apr 2015