2 / 70
    Tajuplný rezeň- Tajuplný rezeň : Suroviny

    Tajuplný rezeň : Suroviny
    800 g na fašírku
    mäso bravčové mleté

    400 g
    karé bravčové

    4 plátky
    slanina oravská

    4 plátky
    syr eidam plátky

    1 ks
    cibuľa menšia

    podľa chuti
    korenie čierne mleté

    podľa chuti
    soľ

    podľa potreby na vyprážanie
    olej

    Na obalenie:
    podľa potreby
    múka hladká

    2 ks
    vajíčka

    podľa potreby
    strúhanka

    Príloha:

    pyré zemiakové

    Postup prípravy receptu

    1

    Z mletého mäsa si pripravíme fašírkovú zmes. Suroviny zámerne neuvádzam. Urobte si takú akú máte radi.
    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 1


    2

    Karé nakrájame na 100g rezne.
    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 2


    3

    Na plátky nakrájame slaninu, cibuľu a eidam.
    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 3


    4

    Rezne naklepeme na tenko. Tenšie ako na klasické vyprážané rezne. Z oboch strán osolíme a okoreníme MČK.
    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 4


    5

    Na každý rezeň položíme plátok cibule, plátok slaniny a prikryjeme plátkom eidamu.
    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 5


    6

    Z fašírkového mäsa si urobíme tenšie placky trošku väčšie ako rezeň. Placky priložíme na obe strany rezňa a po okrajoch dobre spojíme. Vznikne nám niečo ako väčší karbonátok.
    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 6


    7

    Rezne obaľujeme v klasickom trojobale.
    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 7


    8

    Obalené rezne pripravené na vyprážanie.
    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 8


    9

    Na panvičke si rozohrejeme olej na nie veľmi vysokú teplotu. Do zahriateho oleja vložíme rezne a pri nižšej teplote smažíme pomaly tak, aby sa nám prepieklo aj mäso uprostred. Smažíme z jednej aj druhej strany.
    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 9


    10

    Hotové rezne dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
    Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 10


    11

    Rezne podávame zo zemiakovým pyré. Odporúčam pyré od @eviana

    29. apr 2015