Na plátky nakrájame slaninu, cibuľu a eidam. Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 3
4
Rezne naklepeme na tenko. Tenšie ako na klasické vyprážané rezne. Z oboch strán osolíme a okoreníme MČK. Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 4
5
Na každý rezeň položíme plátok cibule, plátok slaniny a prikryjeme plátkom eidamu. Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 5
6
Z fašírkového mäsa si urobíme tenšie placky trošku väčšie ako rezeň. Placky priložíme na obe strany rezňa a po okrajoch dobre spojíme. Vznikne nám niečo ako väčší karbonátok. Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 6
Na panvičke si rozohrejeme olej na nie veľmi vysokú teplotu. Do zahriateho oleja vložíme rezne a pri nižšej teplote smažíme pomaly tak, aby sa nám prepieklo aj mäso uprostred. Smažíme z jednej aj druhej strany. Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 9
10
Hotové rezne dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk. Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 10
11
Rezne podávame zo zemiakovým pyré. Odporúčam pyré od @eviana
Tajuplný rezeň : Suroviny
800 g na fašírku
mäso bravčové mleté
400 g
karé bravčové
4 plátky
slanina oravská
4 plátky
syr eidam plátky
1 ks
cibuľa menšia
podľa chuti
korenie čierne mleté
podľa chuti
soľ
podľa potreby na vyprážanie
olej
Na obalenie:
podľa potreby
múka hladká
2 ks
vajíčka
podľa potreby
strúhanka
Príloha:
pyré zemiakové
Postup prípravy receptu
1
Z mletého mäsa si pripravíme fašírkovú zmes. Suroviny zámerne neuvádzam. Urobte si takú akú máte radi.
Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 1
2
Karé nakrájame na 100g rezne.
Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 2
3
Na plátky nakrájame slaninu, cibuľu a eidam.
Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 3
4
Rezne naklepeme na tenko. Tenšie ako na klasické vyprážané rezne. Z oboch strán osolíme a okoreníme MČK.
Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 4
5
Na každý rezeň položíme plátok cibule, plátok slaniny a prikryjeme plátkom eidamu.
Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 5
6
Z fašírkového mäsa si urobíme tenšie placky trošku väčšie ako rezeň. Placky priložíme na obe strany rezňa a po okrajoch dobre spojíme. Vznikne nám niečo ako väčší karbonátok.
Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 6
7
Rezne obaľujeme v klasickom trojobale.
Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 7
8
Obalené rezne pripravené na vyprážanie.
Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 8
9
Na panvičke si rozohrejeme olej na nie veľmi vysokú teplotu. Do zahriateho oleja vložíme rezne a pri nižšej teplote smažíme pomaly tak, aby sa nám prepieklo aj mäso uprostred. Smažíme z jednej aj druhej strany.
Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 9
10
Hotové rezne dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
Tajuplný rezeň (fotorecept) - obrázok 10
11
Rezne podávame zo zemiakovým pyré. Odporúčam pyré od @eviana