68 / 109
    Kardinálov koláč s jahodami

    Galéria
    (4)




    Kardinálov koláč s jahodami
    BEZ LEPKU
    Čas prípravy1 Hodina 15 MinNáročnosťpriemerná
    Fantastický kardinálov koláč, v pôvodnom recepte bol s čučoriedkami, ja som dala jahody. Receptom ma inšpirovala moderátorka Adriana Poláková a s výsledkom v bezlepkovom prevedení som bola sama milo prekvapená...

    Suroviny:
    50 g múka /30g UNI+20g kukuričná/
    1 prášok do pečiva
    10 ks vajcia
    280 g cukor kryštál
    1 ks cukor vanilkový
    na posypanie cukor práškový
    plnka:
    500 ml smotana na šľahanie
    1 ks stužovač šľahačky
    3-4 PL lekvár čučoriedkový/jahodový
    čučuriedky/jahody

    Postup:

    Rozdelíme si vajíčka: V jednej nádobe na šľahanie -2 vajcia + 8 žĺtkov. V druhej 8 bielkov.Z 8 bielkov a z 200 g cukru vyšľahám tuhý sneh. Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a 1 vanilínový cukor vyšľaháť do hustej peny. Potom jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom. Plech vyložiť papierom na pečenie. Cukrárenským vreckom /ja som použila mikroténový sáčik/ na plech vedľa seba striedavo vytláčame pásy snehu. Žltkové cesto vyliať medzi pásy snehu. Takto pripravené dáme do predhriatej rúry. Pečieme 185 stupňov asi 18- 20 minút. Vychladnuté cesto rozrezať po dlžke na polovicu, jednu polovicu potrieť džemom, na to rozotrieť šľahačky vyšľahané so stužovačom, do ktorých sme primiešali nadrobno pokrájané jahody. Na to preklopiť druhú polovicou plátu, natrieť zvyšným lekvárom a jemne posypať práškovým cukrom. Na pár hodín dať stuhnúť.

    2. máj 2015