64 / 109
    Francúzsky višňový koláč

    Francúzsky višňový koláč
    BEZ LEPKU
    Čas prípravy1 Hodina 30 MinNáročnosťpriemerná
    Výborný koláčik - v našej rodine je veľmi obľúbený...Recept mám z knihy "Vaříme zdravě bez lepku".

    Suroviny:
    1 pohár višní bez kôstok /ja používam višne Harvin z Lidla 680g/
    100 g horkej čokolády
    200 g mäkkého masla
    150 g cukru práškového
    4 vajcia
    125 g bezl. múky /100 g Uni+ 25 g kukuričnej/
    1 lyžička prášku do pečiva
    1 PL rumu
    1 lyžička škorice
    125 g pomletých orechov

    Postup:

    Guľatú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a boky vymastíme. Višne zlejeme, čokoládu nastrúhame.
    Maslo s cukrom dobre vymiešame. Primiešame 4 žltka, múku s práškom do pečiva, rum, škoricu, orechy a nastrúhanú čokoládu. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a na vrch poukladáme višne. Koláč pečieme v predhriatej rúre cca 30-40 min. pri 180C.

    2. máj 2015