Začala sa sezóna mojej obľúbenej zeleniny – špargle. Špargľa je pre mňa jednoducho neuveriteľná pochúťka. Pripravujem ju na veľa spôsobov a preto bude hlavnou témou aj budúceho mesiaca. Nevydržala som však a jeden recept vám ponúkam už dnes. Teším sa z neho, pretože z obyčajnej špargľovej polievky som vďaka restovanej cukete vykúzlila špargľová polievku neobyčajnú.
Čo potrebujeme:
500g špargle 1 polievková lyžica ghee na palec veľký kúsok póru, na jemno nakrájaný 750 ml hovädzieho vývaru alebo vody soľ mleté čierne korenie 1 strúčik cesnaku ešte 1 polievková lyžica ghee 3 malé mladé cuketky, umyté a nakrájané krájačom na syr na tenšie plátky
Príprava:
Špargľu umyjeme a dôkladne zbavíme tvrdých častí (nožom a škrabkou na zeleninu). Nakrájame na menšie kúsky.
V stredne veľkom hrnci si rozohrejeme maslo a orestujeme cibuľku do sklovita. Osolíme, okoreníme.
Pridáme nakrájanú špargľu a podlejeme vývarom.
Varíme prikryté 15 minút. Pridáme nastrúhaný cesnak, rozmixujeme dôkladne do hladka (v mixéri alebo tyčovým mixérom v hrnci). Vrátime do hrnca, dochutíme prípadne soľou a čiernym korením a privedieme k varu.
Medzičasom na panvici rozpustíme maslo, pridáme cuketu a restujeme do mäkka až kým sa nezačne na niektorých miestach farbiť do hneda.
Polievku odstavíme a servírujeme z dostatkom restovanej cuketky.
Začala sa sezóna mojej obľúbenej zeleniny – špargle. Špargľa je pre mňa jednoducho neuveriteľná pochúťka. Pripravujem ju na veľa spôsobov a preto bude hlavnou témou aj budúceho mesiaca. Nevydržala som však a jeden recept vám ponúkam už dnes. Teším sa z neho, pretože z obyčajnej špargľovej polievky som vďaka restovanej cukete vykúzlila špargľová polievku neobyčajnú.
Čo potrebujeme:
500g špargle
1 polievková lyžica ghee
na palec veľký kúsok póru, na jemno nakrájaný
750 ml hovädzieho vývaru alebo vody
soľ
mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku
ešte 1 polievková lyžica ghee
3 malé mladé cuketky, umyté a nakrájané krájačom na syr na tenšie plátky
Príprava:
Špargľu umyjeme a dôkladne zbavíme tvrdých častí (nožom a škrabkou na zeleninu). Nakrájame na menšie kúsky.
V stredne veľkom hrnci si rozohrejeme maslo a orestujeme cibuľku do sklovita. Osolíme, okoreníme.
Pridáme nakrájanú špargľu a podlejeme vývarom.
Varíme prikryté 15 minút. Pridáme nastrúhaný cesnak, rozmixujeme dôkladne do hladka (v mixéri alebo tyčovým mixérom v hrnci). Vrátime do hrnca, dochutíme prípadne soľou a čiernym korením a privedieme k varu.
Medzičasom na panvici rozpustíme maslo, pridáme cuketu a restujeme do mäkka až kým sa nezačne na niektorých miestach farbiť do hneda.
Polievku odstavíme a servírujeme z dostatkom restovanej cuketky.