Yummy recept “zapekané plnené žemle“, ktorý Vám ponúkame je veľmi jednoduchý, môžete v ňom naplno využiť Vašu kulinársku fantáziu, a v neposlednom rade aj to, čo Vám v chladničke zostalo napríklad po víkende, alebo piatkovom večeri. S radosťou kombinujte obľúbené chute a spravte Vaším chuťovým pohárikom radosť.
mnamka chutny tip zapekane plnene zemle 4
Pripravte si nasledujúce ingrediencie:
Žemle, rozpustené maslo, nakrájané paradajky (kto ma rád, môže dať aj sušené🙂, kozí bylinkový syr, syr feta, a iné syry podľa chuti (ja milujem nivu:P), cesnak, karamelizovaná cibuľa alebo obyčajná, varené zemiaky, špenát, šunka, varená klobása, slanina (nič sa nestane ak vynecháte mäsové výrobky, ideálne pre vegetariánov), šampiňóny, soľ a čierne korenie, koriander, petržlen, tymián,…
mnamka chutny tip zapekane plnene zemle 2
Postup na chrumkavé žemle: 1.Rúru vyhrejte na 180°C, 2.odrežte vrch žemle, vnútro vydlabte, no uistite sa, že zostala po stranách neporušená, 3.vymastíte ich rozpusteným maslom soľou a korením 4.naplňte plnkou z uvedených ingrediencií, 5.žemle uložte na plech, na každú rozbite vajíčko, 6.dajte piecť na 10-12 minút, 7.potom prikryte plech alobalom a pečte ďalších 20-25 minút.
Yummy recept “zapekané plnené žemle“, ktorý Vám ponúkame je veľmi jednoduchý, môžete v ňom naplno využiť Vašu kulinársku fantáziu, a v neposlednom rade aj to, čo Vám v chladničke zostalo napríklad po víkende, alebo piatkovom večeri. S radosťou kombinujte obľúbené chute a spravte Vaším chuťovým pohárikom radosť.
mnamka chutny tip zapekane plnene zemle 4
Pripravte si nasledujúce ingrediencie:
Žemle, rozpustené maslo, nakrájané paradajky (kto ma rád, môže dať aj sušené🙂, kozí bylinkový syr, syr feta, a iné syry podľa chuti (ja milujem nivu:P), cesnak, karamelizovaná cibuľa alebo obyčajná, varené zemiaky, špenát, šunka, varená klobása, slanina (nič sa nestane ak vynecháte mäsové výrobky, ideálne pre vegetariánov), šampiňóny, soľ a čierne korenie, koriander, petržlen, tymián,…
mnamka chutny tip zapekane plnene zemle 2
Postup na chrumkavé žemle:
1.Rúru vyhrejte na 180°C,
2.odrežte vrch žemle, vnútro vydlabte, no uistite sa, že zostala po stranách neporušená,
3.vymastíte ich rozpusteným maslom soľou a korením
4.naplňte plnkou z uvedených ingrediencií,
5.žemle uložte na plech, na každú rozbite vajíčko,
6.dajte piecť na 10-12 minút,
7.potom prikryte plech alobalom a pečte ďalších 20-25 minút.
Zapekané plnené žemle