650–700 g kuracích pŕs, pokrájaných na menšie kocky 2 čajové lyžičky soli 2 čajové lyžičky mletej červenej papriky ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru štipka mletého šafranu ½ čajovej lyžičky kurkumy 2 strúčiky cesnaku, nakrájaný na veľmi jemno 3 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate 1 ½ polievkovej lyžice citrónovej šťavy 1 ½ polievkovej lyžice olivového oleja olej na restovanie špajdle
Postup:
Zmiešame všetky ingrediencie okrem mäsa a oleja na restovanie. Pridáme na kocky nakrájané prsia. Dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme cez noc marinovať (najmenej však 4 hodiny).
Mäso vyberieme z chladničky hodinu pred samotnou prípravou. Keď má izbovú teplotu, napicháme kocky na špajdle (tak dlhé, aby sa nám vošli do panvice). Rozpálime olej na panvici a restujeme za občasného otáčania približne 8 minút.
Čo potrebujeme:
650–700 g kuracích pŕs, pokrájaných na menšie kocky
2 čajové lyžičky soli
2 čajové lyžičky mletej červenej papriky
½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
½ čajovej lyžičky mletého zázvoru
štipka mletého šafranu
½ čajovej lyžičky kurkumy
2 strúčiky cesnaku, nakrájaný na veľmi jemno
3 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 ½ polievkovej lyžice citrónovej šťavy
1 ½ polievkovej lyžice olivového oleja
olej na restovanie
špajdle
Postup:
Zmiešame všetky ingrediencie okrem mäsa a oleja na restovanie. Pridáme na kocky nakrájané prsia. Dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme cez noc marinovať (najmenej však 4 hodiny).
Mäso vyberieme z chladničky hodinu pred samotnou prípravou. Keď má izbovú teplotu, napicháme kocky na špajdle (tak dlhé, aby sa nám vošli do panvice). Rozpálime olej na panvici a restujeme za občasného otáčania približne 8 minút.