102 / 109
    Vynikajúci marocký kurací kebab

    Čo potrebujeme:

    650–700 g kuracích pŕs, pokrájaných na menšie kocky
    2 čajové lyžičky soli
    2 čajové lyžičky mletej červenej papriky
    ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
    ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru
    štipka mletého šafranu
    ½ čajovej lyžičky kurkumy
    2 strúčiky cesnaku, nakrájaný na veľmi jemno
    3 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
    1 ½ polievkovej lyžice citrónovej šťavy
    1 ½ polievkovej lyžice olivového oleja
    olej na restovanie
    špajdle

    Postup:

    Zmiešame všetky ingrediencie okrem mäsa a oleja na restovanie. Pridáme na kocky nakrájané prsia. Dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme cez noc marinovať (najmenej však 4 hodiny).

    Mäso vyberieme z chladničky hodinu pred samotnou prípravou. Keď má izbovú teplotu, napicháme kocky na špajdle (tak dlhé, aby sa nám vošli do panvice). Rozpálime olej na panvici a restujeme za občasného otáčania približne 8 minút.

    1. máj 2015