500 ml kokosového mlieka (ja používam toto, dá sa kúpiť aj Samoške v Riverparku) 3 plátky želatiny 2 čajové lyžičky javorového sirupu, príp. medu (môžeme vynechať, kokosové mlieko je sladké) čerstvá mäta hrnček čučoriedok (aj mrazených) čučoriedky čerstvé na ozdobenie
Príprava:
Želatínu necháme nabobtnať v troche vody.
Mlieko zohrejeme v malom hrnci. Nesmie vrieť. Odstavíme z plameňa, ak je veľmi horúce, necháme ešte chvíľu vychladnúť. Primiešame javorový sirup alebo med a nakoniec pridáme plátky želatíny, ktoré sme nechali odkvapkať od vody. Dôkladne premiešame.
Vlejeme do studenou vodou vypláchnutých silikonových nádobiek (1 formička v mojom prípade mala 85 ml) alebo iných mištičiek alebo šáločiek.
Necháme v chladničke asi 3-4 hodiny tuhnúť.
Podávame s čerstvými čučoriedkami, lístkami mäty a čučoriedkovým prelivom, ktorý si pripravíme tak, že čučoriedky rozvaríme v pol hrnčeku vody (asi 5-10 minút na stredne silnom plameni) a nakoniec zľahka rozmixujeme ručným mixérom. Ak sa nám zdajú čučoriedky veľmi kyslé, pridajte trochu medu alebo javorového sirupu. Panna cotta sa môže podávať aj s domácim lekvárom (napríklad malinovým) bez cukru.
Čo potrebujete (6 menších porcií):
500 ml kokosového mlieka (ja používam toto, dá sa kúpiť aj Samoške v Riverparku)
3 plátky želatiny
2 čajové lyžičky javorového sirupu, príp. medu (môžeme vynechať, kokosové mlieko je sladké)
čerstvá mäta
hrnček čučoriedok (aj mrazených)
čučoriedky čerstvé na ozdobenie
Príprava:
Želatínu necháme nabobtnať v troche vody.
Mlieko zohrejeme v malom hrnci. Nesmie vrieť. Odstavíme z plameňa, ak je veľmi horúce, necháme ešte chvíľu vychladnúť. Primiešame javorový sirup alebo med a nakoniec pridáme plátky želatíny, ktoré sme nechali odkvapkať od vody. Dôkladne premiešame.
Vlejeme do studenou vodou vypláchnutých silikonových nádobiek (1 formička v mojom prípade mala 85 ml) alebo iných mištičiek alebo šáločiek.
Necháme v chladničke asi 3-4 hodiny tuhnúť.
Podávame s čerstvými čučoriedkami, lístkami mäty a čučoriedkovým prelivom, ktorý si pripravíme tak, že čučoriedky rozvaríme v pol hrnčeku vody (asi 5-10 minút na stredne silnom plameni) a nakoniec zľahka rozmixujeme ručným mixérom. Ak sa nám zdajú čučoriedky veľmi kyslé, pridajte trochu medu alebo javorového sirupu. Panna cotta sa môže podávať aj s domácim lekvárom (napríklad malinovým) bez cukru.