400 g už očisteného póru pokrájaného na kolieska (len biele časti) 50 g petržlenu, pokrájaný na kolieska 600 ml + 200 ml vody 3 polievkové lyžice kokosového oleja (príp. ghee) 50 g cesnaku pokrájaného na plátky (množstvo podľa chuti cesnaku) 1 čajová lyžička soli
Príprava:
Na kokosovom oleji na miernom plameni a za častejšieho premiešavania restujeme približne 10 minút nakrájaný pór a petržlen + soľ.
Keď už je pór zmäknutý, pridáme cesnak a za neustáleho miešania ho restujeme na strednom plameni jednu – dve minútky.
Podlejeme vodou (600 ml) , čiastočne prikryjeme a varíme na stredne silnom plameni 10 minút. Prilejeme vodu podľa potreby (ja som použila ešte 200 ml), preložíme do mixéra a vymixujeme do hladka. Ihneď podávame dozdobené s restovaným pórom.
Čo potrebujeme (2 porcie):
400 g už očisteného póru pokrájaného na kolieska (len biele časti)
50 g petržlenu, pokrájaný na kolieska
600 ml + 200 ml vody
3 polievkové lyžice kokosového oleja (príp. ghee)
50 g cesnaku pokrájaného na plátky (množstvo podľa chuti cesnaku)
1 čajová lyžička soli
Príprava:
Na kokosovom oleji na miernom plameni a za častejšieho premiešavania restujeme približne 10 minút nakrájaný pór a petržlen + soľ.
Keď už je pór zmäknutý, pridáme cesnak a za neustáleho miešania ho restujeme na strednom plameni jednu – dve minútky.
Podlejeme vodou (600 ml) , čiastočne prikryjeme a varíme na stredne silnom plameni 10 minút. Prilejeme vodu podľa potreby (ja som použila ešte 200 ml), preložíme do mixéra a vymixujeme do hladka. Ihneď podávame dozdobené s restovaným pórom.