93 / 109
    Pórovo-cesnakový krém

    Čo potrebujeme (2 porcie):

    400 g už očisteného póru pokrájaného na kolieska (len biele časti)
    50 g petržlenu, pokrájaný na kolieska
    600 ml + 200 ml vody
    3 polievkové lyžice kokosového oleja (príp. ghee)
    50 g cesnaku pokrájaného na plátky (množstvo podľa chuti cesnaku)
    1 čajová lyžička soli

    Príprava:

    Na kokosovom oleji na miernom plameni a za častejšieho premiešavania restujeme približne 10 minút nakrájaný pór a petržlen + soľ.

    Keď už je pór zmäknutý, pridáme cesnak a za neustáleho miešania ho restujeme na strednom plameni jednu – dve minútky.

    Podlejeme vodou (600 ml) , čiastočne prikryjeme a varíme na stredne silnom plameni 10 minút. Prilejeme vodu podľa potreby (ja som použila ešte 200 ml), preložíme do mixéra a vymixujeme do hladka. Ihneď podávame dozdobené s restovaným pórom.

    1. máj 2015