92 / 109
    Rybacia polievka

    Rybacia polievka
    Čas prípravy:
    20 + 30 min.

    Suroviny na 4 porcie:

    5 ks filety z kapra bez kože
    soľ
    1 liter rybací vývar
    1 PL sójová omáčka
    1 ks cibuľa
    mletý zázvor
    petržlenová vňať
    citrón

    Postup receptu:


    1.

    Filety z kapra osolíme a necháme 15 minút odležať. Preložíme do misy, zalejeme vriacou vodou a necháme ďalších 15 minút odležať. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame, citrón olúpeme a kôru nakrájame na tenké prúžky.

    2.

    Rybací vývar necháme zovrieť, pridáme k nemu sójovú omáčku, odstavíme a dochutíme zázvorom. Rybu zlejeme, necháme odkvapkať, natrháme na menšie kúsky a rozdelíme do tanierov.

    3.

    Mäso zalejeme vývarom a pred podávaním posypeme cibuľou, posekanou petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou.

    1. máj 2015