Filety z kapra osolíme a necháme 15 minút odležať. Preložíme do misy, zalejeme vriacou vodou a necháme ďalších 15 minút odležať. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame, citrón olúpeme a kôru nakrájame na tenké prúžky.
2.
Rybací vývar necháme zovrieť, pridáme k nemu sójovú omáčku, odstavíme a dochutíme zázvorom. Rybu zlejeme, necháme odkvapkať, natrháme na menšie kúsky a rozdelíme do tanierov.
3.
Mäso zalejeme vývarom a pred podávaním posypeme cibuľou, posekanou petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou.
Rybacia polievka
Čas prípravy:
20 + 30 min.
Suroviny na 4 porcie:
5 ks filety z kapra bez kože
soľ
1 liter rybací vývar
1 PL sójová omáčka
1 ks cibuľa
mletý zázvor
petržlenová vňať
citrón
Postup receptu:
1.
Filety z kapra osolíme a necháme 15 minút odležať. Preložíme do misy, zalejeme vriacou vodou a necháme ďalších 15 minút odležať. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame, citrón olúpeme a kôru nakrájame na tenké prúžky.
2.
Rybací vývar necháme zovrieť, pridáme k nemu sójovú omáčku, odstavíme a dochutíme zázvorom. Rybu zlejeme, necháme odkvapkať, natrháme na menšie kúsky a rozdelíme do tanierov.
3.
Mäso zalejeme vývarom a pred podávaním posypeme cibuľou, posekanou petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou.