Suroviny: 10 veľkých šampiňónov (cca. 4-5cm) 150g drveného tuniaka z konzervy 100g mozarelly 1 cibuľa cesnak, rasca, soľ
Postup: Šampiňóny očistíme a opatrne vyberieme nožičku. Šampiňónové nôžky a cibuľu nakrájame na drobné kocky. Spoločne speníme na troške olivového oleja, keď je cibuľa zlatistá, osolíme, orascujeme a pridáme tuniakovú drť s nadrobno nakrájaným nakladanými cesnakom (2-3 strúčiky). Premiešame a odstavíme. Šampiňónové klobúčiky naukladáme do zapekacej misky na papier na pečenie. Do každého šampiňóny navrstvíme kopček tuniakovej náplne a navrch položíme tenučký plátok mozarelly.Šampiňónové klobúčiky zapekáme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 170 ° C. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.
TUNIAKOVÉ ŠAMPIŇÓNY
Suroviny:
10 veľkých šampiňónov (cca. 4-5cm)
150g drveného tuniaka z konzervy
100g mozarelly
1 cibuľa
cesnak, rasca, soľ
Postup:
Šampiňóny očistíme a opatrne vyberieme nožičku. Šampiňónové nôžky a cibuľu nakrájame na drobné kocky. Spoločne speníme na troške olivového oleja, keď je cibuľa zlatistá, osolíme, orascujeme a pridáme tuniakovú drť s nadrobno nakrájaným nakladanými cesnakom (2-3 strúčiky). Premiešame a odstavíme. Šampiňónové klobúčiky naukladáme do zapekacej misky na papier na pečenie. Do každého šampiňóny navrstvíme kopček tuniakovej náplne a navrch položíme tenučký plátok mozarelly.Šampiňónové klobúčiky zapekáme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 170 ° C. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.