89 / 109
    TUNIAKOVÉ ŠAMPIŇÓNY

    TUNIAKOVÉ ŠAMPIŇÓNY

    Suroviny:
    10 veľkých šampiňónov (cca. 4-5cm)
    150g drveného tuniaka z konzervy
    100g mozarelly
    1 cibuľa
    cesnak, rasca, soľ

    Postup:
    Šampiňóny očistíme a opatrne vyberieme nožičku. Šampiňónové nôžky a cibuľu nakrájame na drobné kocky. Spoločne speníme na troške olivového oleja, keď je cibuľa zlatistá, osolíme, orascujeme a pridáme tuniakovú drť s nadrobno nakrájaným nakladanými cesnakom (2-3 strúčiky). Premiešame a odstavíme. Šampiňónové klobúčiky naukladáme do zapekacej misky na papier na pečenie. Do každého šampiňóny navrstvíme kopček tuniakovej náplne a navrch položíme tenučký plátok mozarelly.Šampiňónové klobúčiky zapekáme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 170 ° C. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.

    30. apr 2015