85 / 109
    ) BABA GANOUSH (Baklažánová pomazánka

    BABA GANOUSH (Baklažánová pomazánka)

    Suroviny:
    1 baklažán
    3 ČL sezamu
    1 PL pretlačený cesnak
    1/2 ČL soľ
    5 PL olivový olej
    1 ČL citrónovej šťavy
    petržlenová vňať

    Postup:
    Celý baklažán popicháme vidličkou po celom obvode a dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov na cca. pol hodiny, kým nie je celý popraskaný a mäkký. Po vychlanutí baklažán prekrojíme na dve polovice a dužinu vydlabeme do mixéra, pridáme zvyšné ingrediencie (okrem petržlenovej vňate) a poriadne rozmixujeme na hladkú kašu.
    Servírujeme tak, že pomazánku lyžičkou upravíme na tanieri, do stredu nalejeme olivový olej a okraje dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s arabským chlebom pita a olivami, poprípade s najemno nasekanou šalotkou.

    30. apr 2015