POSTUP: Uhorky nastrúhame na vačšom strúhadle na pásiky a necháme čo najlepšie odkvapkať, poprípade poriadne vyžmýkame a osušíme papierovým obrúskom (čím menej vody v uhorkách zostane, tým kvalitnejšie tzatziky sa nám podarí). Pridáme roztlačený cesnak, olivový olej, jogurt a všetko dobre premiešame. Hotové tzatziky pred podávaním dáme aspoň na dve hodiny do chladničky, malo by byť krémovej konzistencie bez zbytkovej vody (najlepšie je použiť grécky typ jogurtu, ktorý má hustejšiu konzistenciu alebo vyššie percento tuku). Podávame ako predjelo, s arabským chlebom alebo ako dip k mäsu a zelenine.
TZATZIKI
Suroviny:
2 uhorky
500g biely jogurt (min. 3,5% tuku)
4 strúčiky cesnaku
3 PL olivový olej
soľ
POSTUP:
Uhorky nastrúhame na vačšom strúhadle na pásiky a necháme čo najlepšie odkvapkať, poprípade poriadne vyžmýkame a osušíme papierovým obrúskom (čím menej vody v uhorkách zostane, tým kvalitnejšie tzatziky sa nám podarí). Pridáme roztlačený cesnak, olivový olej, jogurt a všetko dobre premiešame. Hotové tzatziky pred podávaním dáme aspoň na dve hodiny do chladničky, malo by byť krémovej konzistencie bez zbytkovej vody (najlepšie je použiť grécky typ jogurtu, ktorý má hustejšiu konzistenciu alebo vyššie percento tuku).
Podávame ako predjelo, s arabským chlebom alebo ako dip k mäsu a zelenine.