78 / 109
    Jablkovo čučoriedkový krambl s makom a ovsennými vločkami

    Jablkovo čučoriedkový krambl s makom a ovsennými vločkami
    Čučoriedky sú skvelým antioxidantom, pre mňa je to z obsahu vitamínov super ovocie. Aby však jeho konzumácia nebola jednotvárna, ponúkam Vám ďalšie využitie v úžasnej a zdravej forme.

    Počet porcií

    Predpríprava

    Príprava

    4 tartaletky 20min

    Suroviny
    •2 jablká
    •2 PL čučoriedok
    •1 PL maku
    •2 PL ovsenných vločiek
    •1 PL celozrnnej pšeničnej múky
    •1 PL vlašské orechy
    •1 PL lúpané mandlľové jadierka
    •50g domáceho masla
    •2 PL javorový sirup

    Postup prípravy

    Jablká nakrájame na kosky, pridáme mrazené alebo čerstvé čučoriedky, mak / nemusí byť mletý /, ovocie s makom polejeme javorovým sirupom a premiešame. Ovocnou zmesou naplníme zapekacie misky. Zmiešame si ovsenné vločky s celozrnnou pšeničnou múkou a studenými maslovými kockami a urobime z toho mrveničku, ktorú navrstvíme na ovocie s makom. Posypeme orechami a jadierkami a dáme zapiecť na maximum, kým mrvenička a orechy nezozlatnú. Na záver posypeme strúhaným kokosom a polejeme javorovým sirupom.

    30. apr 2015