76 / 109
    Kura zapekané s chilli avokádom a nivou

    Kura zapekané s chilli avokádom a nivou
    Toto je veľká vec ! Je to pokrm presne podľa môjho gusta. Neskutočne jednoduché a šialene chuťovo vyvážené jedlo. Mäso tomu dá chrumkavosť a štruktúru, avokádo maslovú jemnosť, chilli ostrosť a sladkosť, niva slanosť a krémovitosť. No proste .... toto si naozaj vyskúšajte.

    Počet porcií

    Predpríprava

    Príprava

    2 25

    Suroviny
    •2 kuracie prsia v bio kvalite
    •1 avokádo
    •1 menšia stredne štipľavá chilli paprička (každý nech rozhodne podľa seba, ja nemusím až veľmi ostré, mala som zelenú - ale vy môžete dať aj červenú - bude to vyzerať ešte krajšie )
    •2ČL sirupu Agáve
    •soľ
    •biely peper
    •1PL olivový olej
    •1/2 syru Niva

    Postup prípravy

    Kuracie prsíčka naporcujeme na menšie kúsky - je to na Vás, ja som prerezala napoly po dĺžke a ešte napoly - teda vznikli mi také menšie rezníky 🙂. Mäso opečieme na panvičke len na 1 PL olivového oleja, osolíme, okoreníme. Pečieme, kým mäsko pekne zozlatovie. Predhrejeme rúru na pečenie na maximum. Ošúpeme avokádo, popučíme ho vidličkou, pridáme k nemu štipku soli, sirup Agáve a nadrobno nakrájanú chilli papričku. Poriadne premiešame. Opečené mäso si rozložíme do pekáča a poukladáme naň zmes avokáda - pekne na každé mäsko zvlášť. Na záver naň rozdrobíme prstami syr Niva a dáme piecť na maximum na 8 minút. Potom prepneme na gril na max. a ešte asi 3 minúty ogrilujeme dochrumkava. Výsledkom budete nadšení. Do toho !

    30. apr 2015

    mozem sa opytat na to avokado?este som sice z neho nic nerobila,ale je to tvrde,ked som ho osahavala v regali:D..aby zmeklo musi si este doma odlezat🙂

    30. apr 2015