Kura zapekané s chilli avokádom a nivou Toto je veľká vec ! Je to pokrm presne podľa môjho gusta. Neskutočne jednoduché a šialene chuťovo vyvážené jedlo. Mäso tomu dá chrumkavosť a štruktúru, avokádo maslovú jemnosť, chilli ostrosť a sladkosť, niva slanosť a krémovitosť. No proste .... toto si naozaj vyskúšajte.
Počet porcií
Predpríprava
Príprava
2 25
Suroviny •2 kuracie prsia v bio kvalite •1 avokádo •1 menšia stredne štipľavá chilli paprička (každý nech rozhodne podľa seba, ja nemusím až veľmi ostré, mala som zelenú - ale vy môžete dať aj červenú - bude to vyzerať ešte krajšie ) •2ČL sirupu Agáve •soľ •biely peper •1PL olivový olej •1/2 syru Niva
Postup prípravy
Kuracie prsíčka naporcujeme na menšie kúsky - je to na Vás, ja som prerezala napoly po dĺžke a ešte napoly - teda vznikli mi také menšie rezníky 🙂. Mäso opečieme na panvičke len na 1 PL olivového oleja, osolíme, okoreníme. Pečieme, kým mäsko pekne zozlatovie. Predhrejeme rúru na pečenie na maximum. Ošúpeme avokádo, popučíme ho vidličkou, pridáme k nemu štipku soli, sirup Agáve a nadrobno nakrájanú chilli papričku. Poriadne premiešame. Opečené mäso si rozložíme do pekáča a poukladáme naň zmes avokáda - pekne na každé mäsko zvlášť. Na záver naň rozdrobíme prstami syr Niva a dáme piecť na maximum na 8 minút. Potom prepneme na gril na max. a ešte asi 3 minúty ogrilujeme dochrumkava. Výsledkom budete nadšení. Do toho !
Kura zapekané s chilli avokádom a nivou
Toto je veľká vec ! Je to pokrm presne podľa môjho gusta. Neskutočne jednoduché a šialene chuťovo vyvážené jedlo. Mäso tomu dá chrumkavosť a štruktúru, avokádo maslovú jemnosť, chilli ostrosť a sladkosť, niva slanosť a krémovitosť. No proste .... toto si naozaj vyskúšajte.
Počet porcií
Predpríprava
Príprava
2 25
Suroviny
•2 kuracie prsia v bio kvalite
•1 avokádo
•1 menšia stredne štipľavá chilli paprička (každý nech rozhodne podľa seba, ja nemusím až veľmi ostré, mala som zelenú - ale vy môžete dať aj červenú - bude to vyzerať ešte krajšie )
•2ČL sirupu Agáve
•soľ
•biely peper
•1PL olivový olej
•1/2 syru Niva
Postup prípravy
Kuracie prsíčka naporcujeme na menšie kúsky - je to na Vás, ja som prerezala napoly po dĺžke a ešte napoly - teda vznikli mi také menšie rezníky 🙂. Mäso opečieme na panvičke len na 1 PL olivového oleja, osolíme, okoreníme. Pečieme, kým mäsko pekne zozlatovie. Predhrejeme rúru na pečenie na maximum. Ošúpeme avokádo, popučíme ho vidličkou, pridáme k nemu štipku soli, sirup Agáve a nadrobno nakrájanú chilli papričku. Poriadne premiešame. Opečené mäso si rozložíme do pekáča a poukladáme naň zmes avokáda - pekne na každé mäsko zvlášť. Na záver naň rozdrobíme prstami syr Niva a dáme piecť na maximum na 8 minút. Potom prepneme na gril na max. a ešte asi 3 minúty ogrilujeme dochrumkava. Výsledkom budete nadšení. Do toho !