49 / 109

    Kuracie soté v zemiakovej placke (bezlepková, bez mlieka, sóje a bez vajec)






    Placka, v ktorej nájdete chutné mäsové prekvapenie. Kuracie soté v zemiakovej placke je recept, ktorý neobsahuje lepok.

    Potrebujeme:

    2 kuracie prsia
    olivový olej
    bylinkové korenie
    soľ
    1-2 mrkvy
    1 menšia konzerva hrášku
    1 menšia konzerva kukurice
    1 menšia konzerva šampiňónov
    5 PL kečupu bezlepkového
    5 PL paradajkového pretlaku

    2 dl vody
    1 PL Gustinu
    Na placky:
    800 g očistených zemiakov
    1 vajce (alebo dve žĺtka, ak je niekto alergik na bielky)
    soľ
    4 PL kukuričnej múky
    2-3 strúčiky cesnaku
    1 ČL majoránu

    Postup
    autor: Bezlepková kuchárka




    Kuracie prsia nakrájame na pásiky a prudko opečieme na olivovom oleji. Posolíme, okoreníme bylinkovým korením, môžeme dať aj trochu čierneho korenia. Podlejeme horúcou vodou (aj 2 dl) a trochu podusíme. Asi 10 minút. Pridáme mrkvu pokrájanú na malé kocky a dusíme, kým nie je mrkva mäkká. Potom pridáme hrášok, kukuricu a huby (samozrejme bez nálevu). Premiešame a pridáme kečup a pretlak. Gustin rozmiešame vo vode a prilejeme k mäsu. Necháme prevrieť. Zmesou plníme zemiakové placky tak, že ich preložíme na polovicu.
    Placky: Zemiaky postrúhame najemno. Ak sú veľmi vodnaté, vodu trochu scedíme. Pridáme vajce (žĺtky), múku, soľ, rozotretý cesnak, majoránku a vymiešame cesto. Na oleji pečieme väčšie placky, ktoré potom plníme.

    29. apr 2015