44 / 109

    Bezlepkové rožky

    Bezlepkové rožky

    POTREBNÉ PRÍSADY

    500 g bzl.múky Promix Forte, 3 stredne veľké zemiaky, 300 ml vlažnej vody, 1/2 kocky droždia, štipka kryšt. cukru, 1 KL soli, 3 PL oleja.

    POSTUP PRÍPRAVY

    Uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť. Očistené postrúhame, pridáme vodu, múku, soľ, olej a kvások. Šľahačom vypracujeme cesto, preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a cesto vypracujeme ručne. Rozdelíme na 8 bochníkov, každý trochu rozvaľkáme na ovál a ten potom stočíme pozdĺžne, tak vznikne rožok.
    Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme pod utierkou podkysnúť - asi 20 min. Potrieme rozšľahaným vajíčom s mliekom a pečieme pri 200 st. C asi 25 minút.
    Dobrú chuť !

    29. apr 2015