40 / 109

    Jablkový krémeš

    Priprava 60 minVarenie - pecenie 30 min




    Jemný nadýchaný jablkový krémeš určite osloví každého koláčového fajnšmekra.

    Potrebujeme:

    Na cesto:

    5 ks vajec
    150 g polohrubej múky
    150 g práškového cukru
    1/2 bal kypriaceho prášku
    3 PL vody

    Jablková náplň:

    1 kg očistených jabĺk
    2 bal vanilínového cukru

    Pudingová náplň:

    700 ml mlieka
    2 bal Zlatého klasu
    100 g práškového cukru
    40 g kryštálového cukru
    200 g masla

    Na šľahačku:

    250 ml smotany na šľahanie
    1 bal stužovač

    Postup
    autor: lena




    Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú hmotu. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry.
    Pečieme 15 min.pri teplote 180 C.
    Uvaríme puding mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštáloveho cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú.
    Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladu

    29. apr 2015