Jemný nadýchaný jablkový krémeš určite osloví každého koláčového fajnšmekra.
Potrebujeme:
Na cesto:
5 ks vajec 150 g polohrubej múky 150 g práškového cukru 1/2 bal kypriaceho prášku 3 PL vody
Jablková náplň:
1 kg očistených jabĺk 2 bal vanilínového cukru
Pudingová náplň:
700 ml mlieka 2 bal Zlatého klasu 100 g práškového cukru 40 g kryštálového cukru 200 g masla
Na šľahačku:
250 ml smotany na šľahanie 1 bal stužovač
Postup autor: lena
Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú hmotu. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 15 min.pri teplote 180 C. Uvaríme puding mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštáloveho cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladu
Jablkový krémeš
Priprava 60 minVarenie - pecenie 30 min
Jemný nadýchaný jablkový krémeš určite osloví každého koláčového fajnšmekra.
Potrebujeme:
Na cesto:
5 ks vajec
150 g polohrubej múky
150 g práškového cukru
1/2 bal kypriaceho prášku
3 PL vody
Jablková náplň:
1 kg očistených jabĺk
2 bal vanilínového cukru
Pudingová náplň:
700 ml mlieka
2 bal Zlatého klasu
100 g práškového cukru
40 g kryštálového cukru
200 g masla
Na šľahačku:
250 ml smotany na šľahanie
1 bal stužovač
Postup
autor: lena
Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú hmotu. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Pečieme 15 min.pri teplote 180 C.
Uvaríme puding mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštáloveho cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú.
Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladu