38 / 109

    Kovbojská fazuľa






    Kovbojská fazuľa alebo sýte jedlo, ktoré zasýti aj chlapa. Veľmi chutná fazuľa spolu s ostatnými surovinami iste zachutí. Podávame s pečivom.

    Potrebujeme:

    900 g fazule v rajčinovom náleve (2 konzervy)
    1 pór
    200 g slaniny
    olivový olej
    oregano

    soľ
    chlapská verzia obsahuje navyše:
    4 feferóny
    1 strúčik cesnaku:
    Postup
    autor: Michal




    Pór umyjeme, nakrájame na kolieska, pofŕkame olivovým olejom, osolíme a pridáme oregano.
    Slaninku nakrájame na kocky, opečieme do ružova, pridáme fazuľu s nálevom, pór a trošku spolu podusíme.
    Dobre pomiešame, uvedieme do varu a cca 5 minút dusíme.
    V chlapskej verzii úplne nakoniec pridáme feferóny a pretlačený cesnak. Podávame s chlebom.

    29. apr 2015