35 / 109

    Wellington s bravčovou panenkou

    Priprava 30 minVarenie - pecenie 20 min




    Recept na prípravu lahodnej bravčovej panenky v cestíčku. Wellington s bravčovou panenkou podávame so zemiakovou kašou.

    Potrebujeme:

    1 kus bravčovej panenky
    1 lístkové cesto
    2 vajcia
    olej
    soľ

    mleté korenie
    sušený majorán
    1 strúčik cesnaku
    4 zemiaky
    hladkú múku...
    Postup
    autor: lena




    Bravčovú panenku odblaníme, posolíme, pridáme korenie a prudko opečieme z každej strany, aby
    sa nám zatiahla.
    Zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme strúčik cesnaku, soľ, korenie, majorán, vajíčko, hladkú
    múku. Ak sa nám zdá cesto husté, môžeme zriediť mliekom.
    Bravčovú panenku si prekrojíme na dve časti, urobíme dve klasické veľké zemiakové placky.
    Lístkové cesto rozvaľkáme a tiež predelíme na dve časti, na lístkové cesto dáme zemiakovú placku a potom bravčovú panenku, zabalíme a potrieme vajíčkom.
    Pečieme 20 minút na 180°C.
    Príloha: zemiaková kaša.

    29. apr 2015