Postup
autor: Edita
Pripravíme si kvások. V teplom mlieku si vymiešame droždie, kryštálový cukor, posypeme múkou a zakryté si to necháme kysnúť. Do vykysnutého kvásku si pridávame žĺtka, maslo, múku, soľ a muškátový oriešok.
Premiešané si to necháme kysnúť 30 min. Cesto preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, navrch poukladáme umyté a odkvapkané čučoriedky premiešané s malinami v troche hrubej múky a koláč dáme na 20 min. piecť do predhriatej rúry na 180°C.
Upečený koláč posypeme vanilínovým a práškovým cukrom
Čučoriedkový koláč III
Varenie - pecenie 20 min
Výborný osviežujúci koláč zo slovenskej kuchyne, ktorého základom je kysnuté cesto. Čučoriedkový koláč vyzerá a aj chutí lahodne.
Potrebujeme:
10 g droždia
1 dl mlieka
40 g kryštálového cukru
40 g masla
150 g polohrubej múky
2 žĺtky
muškátový oriešok
soľ
400 g lesného ovocia (čučoriedky, maliny)
hrubú múku
vanilínový cukor