33 / 109

    Čučoriedkový koláč III

    Varenie - pecenie 20 min




    Výborný osviežujúci koláč zo slovenskej kuchyne, ktorého základom je kysnuté cesto. Čučoriedkový koláč vyzerá a aj chutí lahodne.

    Potrebujeme:

    10 g droždia
    1 dl mlieka
    40 g kryštálového cukru
    40 g masla
    150 g polohrubej múky
    2 žĺtky

    muškátový oriešok
    soľ
    400 g lesného ovocia (čučoriedky, maliny)
    hrubú múku
    vanilínový cukor

    29. apr 2015

    Postup
    autor: Edita




    Pripravíme si kvások. V teplom mlieku si vymiešame droždie, kryštálový cukor, posypeme múkou a zakryté si to necháme kysnúť. Do vykysnutého kvásku si pridávame žĺtka, maslo, múku, soľ a muškátový oriešok.
    Premiešané si to necháme kysnúť 30 min. Cesto preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, navrch poukladáme umyté a odkvapkané čučoriedky premiešané s malinami v troche hrubej múky a koláč dáme na 20 min. piecť do predhriatej rúry na 180°C.
    Upečený koláč posypeme vanilínovým a práškovým cukrom

    29. apr 2015