32 / 109

    Grófkin koláč

    Priprava 40 minVarenie - pecenie 30 min




    Koláč zo slovenskej kuchyne, v ktorom nájdete kvalitné suroviny. Grófkin koláč spája chuť orechov a jabĺk, ktoré osviežia.

    Potrebujeme:

    450 g polohrubej múky
    125 g masla
    1/2 balenie prášku do pečiva
    200 g práškového cukru
    4 žĺtky
    2 PL mlieka
    1 PL kakaa
    citrónová kôra z 1 citróna

    Plnka:
    7 očistených jabĺk
    sneh zo 4 vajec
    1 vanilka, prípadne aj škorica
    2 PL kryštálového cukru
    70-100 g posekaných orechov
    70-100 g hrozienok..
    Postup
    autor: lena




    Na doske rozpracujeme vláčne cesto z hore uvedených surovín, okrem kakaa. 1/3 cesta si
    odložíme do sáčka a dáme stuhnúť do chladu. Do 2/3 cesta pridáme kakao. Potom cesto
    rozvaľkáme na veľkosť plechu, ktorý si vymastíme a pomúčime.
    Na cesto vysypeme plnku z jabĺk. Nakoniec na túto zmes postrúhame cesto, ktoré bolo odložené v
    chlade.
    Pečieme na 180°C, asi 30 min.
    Upečené posypeme strúhanou čokoládou.

    29. apr 2015