Koláč zo slovenskej kuchyne, v ktorom nájdete kvalitné suroviny. Grófkin koláč spája chuť orechov a jabĺk, ktoré osviežia.
Potrebujeme:
450 g polohrubej múky 125 g masla 1/2 balenie prášku do pečiva 200 g práškového cukru 4 žĺtky 2 PL mlieka 1 PL kakaa citrónová kôra z 1 citróna
Plnka: 7 očistených jabĺk sneh zo 4 vajec 1 vanilka, prípadne aj škorica 2 PL kryštálového cukru 70-100 g posekaných orechov 70-100 g hrozienok.. Postup autor: lena
Na doske rozpracujeme vláčne cesto z hore uvedených surovín, okrem kakaa. 1/3 cesta si odložíme do sáčka a dáme stuhnúť do chladu. Do 2/3 cesta pridáme kakao. Potom cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, ktorý si vymastíme a pomúčime. Na cesto vysypeme plnku z jabĺk. Nakoniec na túto zmes postrúhame cesto, ktoré bolo odložené v chlade. Pečieme na 180°C, asi 30 min. Upečené posypeme strúhanou čokoládou.
Grófkin koláč
Priprava 40 minVarenie - pecenie 30 min
Koláč zo slovenskej kuchyne, v ktorom nájdete kvalitné suroviny. Grófkin koláč spája chuť orechov a jabĺk, ktoré osviežia.
Potrebujeme:
450 g polohrubej múky
125 g masla
1/2 balenie prášku do pečiva
200 g práškového cukru
4 žĺtky
2 PL mlieka
1 PL kakaa
citrónová kôra z 1 citróna
Plnka:
7 očistených jabĺk
sneh zo 4 vajec
1 vanilka, prípadne aj škorica
2 PL kryštálového cukru
70-100 g posekaných orechov
70-100 g hrozienok..
Postup
autor: lena
Na doske rozpracujeme vláčne cesto z hore uvedených surovín, okrem kakaa. 1/3 cesta si
odložíme do sáčka a dáme stuhnúť do chladu. Do 2/3 cesta pridáme kakao. Potom cesto
rozvaľkáme na veľkosť plechu, ktorý si vymastíme a pomúčime.
Na cesto vysypeme plnku z jabĺk. Nakoniec na túto zmes postrúhame cesto, ktoré bolo odložené v
chlade.
Pečieme na 180°C, asi 30 min.
Upečené posypeme strúhanou čokoládou.