125 g kreviet 1 polievková lyžica oleja na vyprážanie ½ čerstvej uhorky ½ červenej papriky 2 čajové lyžičky sladko - kyslej omáčky.. Postup autor: anglicka kucharka
V jednom tanieri zmiešame múku a chilli prášok, v ďalšom tanieri vyšľaháme s vidličkou bielko a do tretieho taniera nasypeme nastrúhaný kokos. Krevety najskôr obalíme v múke, potom v bielku a nakoniec v kokose. Takto pripravené krevety vyprážame v oleji dozlatista. Uhorku a papriku si nakrájame na veľme tenké pásiky. Zmiešame v miske. Do ďalšej misky nalejeme sladko - kyslú omáčku a podávame s krevetami spolu so šalátom.
Chrumkavé krevety
Priprava 20 minVarenie - pecenie 10 min
Potrebujeme:
Na 2 porcie :
1 polievková lyžica hladkej múky
¼ čajová lyžička chilli prášku
4 polievkové lyžice strúhaného kokosu
1 bielko
125 g kreviet
1 polievková lyžica oleja na vyprážanie
½ čerstvej uhorky
½ červenej papriky
2 čajové lyžičky sladko - kyslej omáčky..
Postup
autor: anglicka kucharka
V jednom tanieri zmiešame múku a chilli prášok, v ďalšom tanieri vyšľaháme s vidličkou bielko a do tretieho taniera nasypeme nastrúhaný kokos.
Krevety najskôr obalíme v múke, potom v bielku a nakoniec v kokose. Takto pripravené krevety vyprážame v oleji dozlatista. Uhorku a papriku si nakrájame na veľme tenké pásiky.
Zmiešame v miske. Do ďalšej misky nalejeme sladko - kyslú omáčku a podávame s krevetami spolu so šalátom.