30 / 109

    Žaneta Helešicová

    4. september 2014 ·

    .

    Ingrediencie na prípravu (4 porcie):

    Zemiaky 8 veľkých Pridať do chladničky
    Paprika - červená 1/2ks Pridať do chladničky
    Tuniak 125g z konzervy v oleji
    Krevety 100g
    Smotana - sladká 125g Pridať do chladničky
    Citrón 1ks Pridať do chladničky
    Kôpor 1/2 viazaničky Pridať do chladničky
    Sol´ Pridať do chladničky
    Korenie - cayenské Pridať do chladničky
    Maslo 40g Pridať do chladničky
    Alobal

    1. Rúru predhrejeme na 200°C. Zemiaky umyjeme osušíme na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou a pevne zabalíme do alobalu. Pečieme ich 1 hodinu.

    2. Polovicu papriky zbavíme semien aj vnútrajška a pokrájame na drobné kocky. Tuniaka dáme odkvapkať, vložíme do misky a rozmrvíme dvoma vidličkami. Pridáme papriku, krevety, kyslú aj sladkú smotanu a premiešame.

    3. Z polovice citróna nakrájame 8 tenkých plátkov a zvyšnú časť vytlačíme. Kôprovú vňať otrháme, pokrájame nadrobno a pridáme do smotany s tuniakom. Zmes ochutíme citrónovou šťavou, pridáme soľ a kajenské korenie.

    4. Upečené zemiaky vybalíme, hlboko ich krížom narežeme a trochu roztvoríme. Každý zemiak osolíme a necháme na ňom roztopiť kúsok masla.

    5. Na všetkých 8 zemiakov rozdelíme pripravenú smotanu s tuniakom. Zemiaky ozdobíme byľkami kôpru, pokrájanými plátkami citróna a podávame.

    28. apr 2015