Zemiaky 300g, varené a roztlačené Pridať do chladničky Cibuľka - jarná 3-4, nakrájané nadrobno Pridať do chladničky Chren 1 lyžica, strúhaný Pridať do chladničky Makrela - udená 250g na kúsky Pridať do chladničky Sol´ Pridať do chladničky Múka - hladká 3 vrchovaté lyžice Pridať do chladničky Vajce 1 našľahané Pridať do chladničky Strúhanka 85g Pridať do chladničky Olej - slnečnicový na smaženie Pridať do chladničky
1. Do veľkej misky dajte zemiaky, jarnú cibuľku, chren a makrelu a rukami premieste do kompaktnej hmoty. Podľa potreby dosoľte a zo zmesi vytvarujte 8 karbanátkov.
2. Obaľte ich v trojobale. Olej rozpáľte v panvicia pak na ňom 5 - 6 minút z každej strany osmažte karbanátky dozlatista. POdávajte so šalátom a citrónom.
Žaneta Helešicová
4. september 2014 ·
.
Ingrediencie na prípravu (4 porcie):
Zemiaky 300g, varené a roztlačené Pridať do chladničky
Cibuľka - jarná 3-4, nakrájané nadrobno Pridať do chladničky
Chren 1 lyžica, strúhaný Pridať do chladničky
Makrela - udená 250g na kúsky Pridať do chladničky
Sol´ Pridať do chladničky
Múka - hladká 3 vrchovaté lyžice Pridať do chladničky
Vajce 1 našľahané Pridať do chladničky
Strúhanka 85g Pridať do chladničky
Olej - slnečnicový na smaženie Pridať do chladničky
1. Do veľkej misky dajte zemiaky, jarnú cibuľku, chren a makrelu a rukami premieste do kompaktnej hmoty. Podľa potreby dosoľte a zo zmesi vytvarujte 8 karbanátkov.
2. Obaľte ich v trojobale. Olej rozpáľte v panvicia pak na ňom 5 - 6 minút z každej strany osmažte karbanátky dozlatista. POdávajte so šalátom a citrónom.