400 g šťaveľu, 200 ml kyslej smotany, soľ, cukor, voda, 3 PL oleja, 1 PL polohrubej múky Postup
V hrnci zohrejeme olej, pridáme šťaveľ a miešame, aby sa nám nepripálil. Nebojte sa tohoto množstva! Staveľ vplyvom straty vody restovaním podstatne zmenší svoj pôvodný objem. Zalejeme menším množstvom vody a povaríme. Rozmixujeme ponorným nixérom. V smotane rozhabarkujeme múku a vlejeme do polievky. Prevaríme.Dochutíme soľou a cukrom. Hotovú polievku podávame s kockami žemle, osmaženými na masle
Suroviny:
400 g šťaveľu, 200 ml kyslej smotany, soľ, cukor, voda, 3 PL oleja, 1 PL polohrubej múky
Postup
V hrnci zohrejeme olej, pridáme šťaveľ a miešame, aby sa nám nepripálil. Nebojte sa tohoto množstva! Staveľ vplyvom straty vody restovaním podstatne zmenší svoj pôvodný objem. Zalejeme menším množstvom vody a povaríme. Rozmixujeme ponorným nixérom. V smotane rozhabarkujeme múku a vlejeme do polievky. Prevaríme.Dochutíme soľou a cukrom. Hotovú polievku podávame s kockami žemle, osmaženými na masle