350 g hovadzich platkov 2 PL repkovy, alebo slnecnicovy olej 1 cervena cibula 170 g cukina 1 normalna mrkva 1 cervena paprika 200 g cinska kapusta 1 pohar (ten cca 300 ml) bambusove vyhonky 1 pohar (ten cca 300ml ) fazulove klicky 150 g nesolene kesu oriesky (alebo olupane nesolene mandle)
Na omacku :
6 PL sladke sherry (ja som mala len suche, takze som do omackypridala 1 PL trstinoveho cukru) 6 PL sojova omacka kikkoman 2 CL mlety dumbier 5 strucikov cesnaku 1 PL kuchynsky skrob (maizena, solamyl a pod) 250 ml pasirovane paradajky Postup
Vsetku zeleninu ocistime a pokrajame. Cibulu na kolieska, mrkvu a papriku na tenke pasiky, cuketu na tenke kolieska. No a kapustu na na rezance. Tenke platky masa pokrajame na kratsie pasiky. Vo velkom woku, alebo hlbokej panvici s hrubym dnom, rozohrejeme olej az sa bude z neho dymit. Pridame do neho maso a opekame zo vsetkych stran 4 minuty. Pridame cibulu, vsetko zlahka posolime a dalej opekame 3 minuty. Do woku pridame papriku, mrkvu a cukinu. Opekame dalsich 5 minut. Otvorime pohare s vyhonkami a klickami a vsetko nechame poriadne odkvapkat z nalevu. Do woku pridame kapustu, klicky, vyhonky prikryjeme pokrievkou a dusime 5 minut. V pohari zmiesame vsetky suroviny na vyrobu omacky, poriadne premiesame a vlejeme do woku. Omacku nechame varit na slabom ohni 3 minuty, alebo kym nezacne hustnut. Vsetko vypneme, dochutime solou a ja som priliala asi dve lyzice tekutej cinskej cili omacky….Mala som to take nevyrazne, tak som tam dala este lyzicu sladkej sojovej omacky. Na suchej panvici opecieme kesu orechy, alebo mandle a posypeme nimi porcie na taniery. Podavala som ryzu v ktorej som varila 5 guliciek noveho korenia a 1 hviezdicku badyanu. Do hotovej ryze som zamiesala nasekanu koriandrovu vnat
Suroviny:
350 g hovadzich platkov
2 PL repkovy, alebo slnecnicovy olej
1 cervena cibula
170 g cukina
1 normalna mrkva
1 cervena paprika
200 g cinska kapusta
1 pohar (ten cca 300 ml) bambusove vyhonky
1 pohar (ten cca 300ml ) fazulove klicky
150 g nesolene kesu oriesky (alebo olupane nesolene mandle)
Na omacku :
6 PL sladke sherry (ja som mala len suche, takze som do omackypridala 1 PL trstinoveho cukru)
6 PL sojova omacka kikkoman
2 CL mlety dumbier
5 strucikov cesnaku
1 PL kuchynsky skrob (maizena, solamyl a pod)
250 ml pasirovane paradajky
Postup
Vsetku zeleninu ocistime a pokrajame. Cibulu na kolieska, mrkvu a papriku na tenke pasiky, cuketu na tenke kolieska. No a kapustu na na rezance.
Tenke platky masa pokrajame na kratsie pasiky.
Vo velkom woku, alebo hlbokej panvici s hrubym dnom, rozohrejeme olej az sa bude z neho dymit.
Pridame do neho maso a opekame zo vsetkych stran 4 minuty.
Pridame cibulu, vsetko zlahka posolime a dalej opekame 3 minuty.
Do woku pridame papriku, mrkvu a cukinu. Opekame dalsich 5 minut.
Otvorime pohare s vyhonkami a klickami a vsetko nechame poriadne odkvapkat z nalevu.
Do woku pridame kapustu, klicky, vyhonky prikryjeme pokrievkou a dusime 5 minut.
V pohari zmiesame vsetky suroviny na vyrobu omacky, poriadne premiesame a vlejeme do woku.
Omacku nechame varit na slabom ohni 3 minuty, alebo kym nezacne hustnut.
Vsetko vypneme, dochutime solou a ja som priliala asi dve lyzice tekutej cinskej cili omacky….Mala som to take nevyrazne, tak som tam dala este lyzicu sladkej sojovej omacky.
Na suchej panvici opecieme kesu orechy, alebo mandle a posypeme nimi porcie na taniery.
Podavala som ryzu v ktorej som varila 5 guliciek noveho korenia a 1 hviezdicku badyanu. Do hotovej ryze som zamiesala nasekanu koriandrovu vnat