19 / 109

    Suroviny:

    5 vätších zemiakov, 1 stredná cukina (cuketa), 2PL solamylu, 1 vajce, 1hrnček hrubej múky, 1 hrnček polohrubej múky,postrúhaný syr asi 100g. Múku je možno podľa potreby pridať, keď by bolo cesto riedke.
    Postup

    Zemiaky+menšiu olúpanú cuketu bez jadierok postrúhať na struhadle (draplavá strana-drsná),pridat 1 vajce,2PL Solamylu,1,5 hrnčeka hrubej,1,5 hrnčeka polohrubej,postrúhaný syr. Múku je možno podľa potreby pridať,keď by bolo cesto riedke. Pretlačime do vriacej vody cez sito na halušky. Varime, pokým vyplavú na povrch asi 1 minutu.Po uvarení scedime,prepláchneme vodou,necháme odkvapkať a polejeme 2PL olivového oleja

    Omáčka: Mrkvu, paštrnák, alebo petržlen pokrájame, popražíme na oleji, pridáme pokrájané mäso, spolu popražíme, trocha osolíme, dáme čierne korenie, podlejeme šťavou z 2 rajčín, dáme bujónovú kocku a dusíme, pokým je mäso mäkké. Potom pridáme na kocky pokrájanú cukinu, bez jadierok a chvíľu ešte dusíme. Zahustíme solamylom alebo maizenou. Nakoniec posypeme čerstvou bazalkou.

    28. apr 2015