17 / 109

    Kel po bulharsky: Suroviny:

    1/2 hlávky kelu, 4 zemiaky, mletá rasca, soľ, čierne korenie, 2 lyžice hladkej múky, olej, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 2 párky / môže byť aj klobása /, mlieko
    Postup

    Na rezance narezaný kel a na kocky narezané zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode s rascou. Vody dáme len tesne nad zeleninu. Slaninu narežeme na kocky, opražíme, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme. Pridáme múku, opražíme do bleda, zalejeme mliekom a uvaríme hustejší bešamel. Vlejeme uvarený kel so zemiakmi aj s vodou, v ktorej sa varili, premiešame, dosolíme, okoreníme a krátko povaríme. Nakoniec vmiešame na kolieska narezané párky. Podávame s chlebom

    28. apr 2015