15 / 109

    Cukinové slimáky s bryndzou

    Cukinové slimáky s bryndzou

    Potrebujeme:

    2 cukiny pokrájané na 3 mm plátky
    125 g Liptov Bryndze
    30 g Liptov Masla
    korenie
    1 PL posekaných tymiánových lístkov
    lístky rukoly a čakanky
    2 PL olivového oleja.

    POSTUP:

    Na plech si pripravíme papier na pečenie, na ktorý poukladáme plátky cukiny. Tie potom pretrieme olejom a pečieme do mäkka.
    V miske si vymiešame Liptov bryndzu s Liptov maslom, korením a tymiánom. Touto jedinečnou bryndzovou nátierkou bohato natrieme vychladnuté kúsky cukín a stáčame spolu s prečnievajúcimi lístkami rukoly a čakanky do špirály.
    Liptovské cukinové slimáky vám budú najviac chutiť s vínkom, no malých pomocníkov potešia aj samotné.

    28. apr 2015