13 / 109

    Žemličky
    BEZ LEPKU
    Čas prípravy2 Hodiny 30 MinNáročnosťľahká
    Výborné pečivo vhodné na raňajky.

    Suroviny:
    Podľa počtu buchiet :
    Na 1 ks..... 40G múky
    Na 9 ks (vyjde na jeden veľký plech 360 g múky)
    360g múky MIX B !
    3 polievkové lyžice oleja
    1 ks droždia
    1 čajová lyžička soli
    270-350 ml vody
    Maslo

    Postup:

    Do misky dáme múku, soľ, droždie, olej a vodu a vymiešame ručným mixérom tak, aby sa cesto lepilo na metličky a nebolo príliš tuhé.
    Potom tvarujeme buchty (rožky) mokrými rukami, a necháme vykysnúť. Tesne pred pečením potrieme rozpusteným maslom. Dáme do predhriatej rúry na 250 st. Pečieme najskôr 15 minút pri 250 st a potom 5-10 min. na 220 st. Či sú buchty upečené zistíme tak, že pichnem špáradlom do stredu buchty. Ak na špáradle nič neostane, sú upečené. Po upečení potrieme vodou

    28. apr 2015