Žemličky BEZ LEPKU Čas prípravy2 Hodiny 30 MinNáročnosťľahká Výborné pečivo vhodné na raňajky.
Suroviny: Podľa počtu buchiet : Na 1 ks..... 40G múky Na 9 ks (vyjde na jeden veľký plech 360 g múky) 360g múky MIX B ! 3 polievkové lyžice oleja 1 ks droždia 1 čajová lyžička soli 270-350 ml vody Maslo
Postup:
Do misky dáme múku, soľ, droždie, olej a vodu a vymiešame ručným mixérom tak, aby sa cesto lepilo na metličky a nebolo príliš tuhé. Potom tvarujeme buchty (rožky) mokrými rukami, a necháme vykysnúť. Tesne pred pečením potrieme rozpusteným maslom. Dáme do predhriatej rúry na 250 st. Pečieme najskôr 15 minút pri 250 st a potom 5-10 min. na 220 st. Či sú buchty upečené zistíme tak, že pichnem špáradlom do stredu buchty. Ak na špáradle nič neostane, sú upečené. Po upečení potrieme vodou
Žemličky
BEZ LEPKU
Čas prípravy2 Hodiny 30 MinNáročnosťľahká
Výborné pečivo vhodné na raňajky.
Suroviny:
Podľa počtu buchiet :
Na 1 ks..... 40G múky
Na 9 ks (vyjde na jeden veľký plech 360 g múky)
360g múky MIX B !
3 polievkové lyžice oleja
1 ks droždia
1 čajová lyžička soli
270-350 ml vody
Maslo
Postup:
Do misky dáme múku, soľ, droždie, olej a vodu a vymiešame ručným mixérom tak, aby sa cesto lepilo na metličky a nebolo príliš tuhé.
Potom tvarujeme buchty (rožky) mokrými rukami, a necháme vykysnúť. Tesne pred pečením potrieme rozpusteným maslom. Dáme do predhriatej rúry na 250 st. Pečieme najskôr 15 minút pri 250 st a potom 5-10 min. na 220 st. Či sú buchty upečené zistíme tak, že pichnem špáradlom do stredu buchty. Ak na špáradle nič neostane, sú upečené. Po upečení potrieme vodou