Porcie 2 porcie Čas prípravy 5 minút Čas varenia 15 minút Príprava varenie Obtiažnosť ľahká obtiažnosť
Facebook mozessavydavat.sk na facebooku
Postup prípravy
Šampiňóny zbavíme tvrdej stonky a očistíme ich. Nakrájame na mesiačiky. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Môžeme posoliť, aby neprihorela. Po chvíli pridáme hríby a orestujeme zo všetkých strán. Potom poprášime paprikou, premiešame a asi po polminúte - minúte odstavíme. Paprika sa nesmie dlho pražiť, inak by zhorkla, ale to už všetci dobre vieme. 🙂
Zalejeme studenou vodou tak, aby boli hríby ponorené, pridáme rascu, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme, kým nie sú šampiňóny mäkké. V smotane rozmiešame múku a vlejeme do paprikáša. Necháme prevrieť a odstavíme. Podľa chuti dosolíme.
Varila som to len tak od oka, takže si množstvá prispôsobte podľa toho, či chcete mať omáčku viac alebo menej červenú, hustejšiu alebo redšiu. Namiesto sladkej smotany sa môže dať kyslá a šampiňóny môžete nahradiť napríklad hlivou. Podávame s cestovinou, haluškami ale prinajhoršom aj s chlebíkom.
Šampiňónový paprikáš:
Suroviny
15 ks šampiňóny
1 ks cibuľa
2 ČL mletá sladká paprika
1/2 ČL drvená rasca
soľ
olej
štipka čili
1 PL paradajkový pretlak
1 dl sladká smotana
0,5 PL hladká múka
Porcie 2 porcie
Čas prípravy 5 minút
Čas varenia 15 minút
Príprava varenie
Obtiažnosť ľahká obtiažnosť
Facebook
mozessavydavat.sk
na facebooku
Postup prípravy
Šampiňóny zbavíme tvrdej stonky a očistíme ich. Nakrájame na mesiačiky. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Môžeme posoliť, aby neprihorela. Po chvíli pridáme hríby a orestujeme zo všetkých strán. Potom poprášime paprikou, premiešame a asi po polminúte - minúte odstavíme. Paprika sa nesmie dlho pražiť, inak by zhorkla, ale to už všetci dobre vieme. 🙂
Zalejeme studenou vodou tak, aby boli hríby ponorené, pridáme rascu, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme, kým nie sú šampiňóny mäkké. V smotane rozmiešame múku a vlejeme do paprikáša. Necháme prevrieť a odstavíme. Podľa chuti dosolíme.
Varila som to len tak od oka, takže si množstvá prispôsobte podľa toho, či chcete mať omáčku viac alebo menej červenú, hustejšiu alebo redšiu. Namiesto sladkej smotany sa môže dať kyslá a šampiňóny môžete nahradiť napríklad hlivou. Podávame s cestovinou, haluškami ale prinajhoršom aj s chlebíkom.