63 / 109
    Extra čokoládový koláč

    Extra čokoládový koláč:

    Budeme potrebovať:

    Cesto:

    4 ks - vajcia
    6 lyžíc - kr. cukor
    2 lyžice - kakao
    4 lyžice - polohrubá múka
    8 lyžíc - mleté vlašské orechy
    1 bal. - prášok do pečiva

    Krém:

    500 ml - smotana na šľahanie
    250 g - horká čokoláda
    2 bal. - stužovač
    horká čokoláda na ozdobu

    Postup:

    1.

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. (V originálnom recepte sa píše, že do takto vyšľahaného cesta pridáme 250 g rozpusteného masla, ale aj bez pridania masla je cesto vláčne a chutné - kto chce, môže ho pridať, ale nemusí).

    2.

    Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 - 30 minút. Upečené necháme vychladnúť.

    3.

    Krém: Smotanu ohrejeme na miernom ohni - POZOR! nevaríme, len ohrievame. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť. Vychladnutú hmotu mixérom vyšľaháme do peny spolu so stužovačom a navrstvíme na upečené cesto.

    4.

    Necháme odležať v chladničke najmenej po dobu 2 hodín. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

    28. apr 2015