CO POTREBUJETE:
1 hrncek (300ml) nastruhanej surovej mrkvy; asi 2ks stredne velkej mrkvy
sol
troska tandoori masala
trocha cerstvej koriandrovej vnate
2 nastruhane cesnakove struciky
1 vajce
trocha cicerovej muky na zahustenie cesticka
olej na vyprazanie
Mrkvove placky
AKO POSTUPOVAT:
Do misky dame vsetky suroviny okrem oleja a zmiesame na polohuste (skor redsie) cesticko. Olej v panvici zohrejeme (len tolko oleja, aby pokryl dno panvice). Ked je olej horuci ohen zmiernime a lyzicou donho vkladame mrkvove cesticko, ktore rozotrieme na placky.
Mrkvove placky
Opekame z oboch stran na miernom ohni dohneda.
Mrkvove placky
Podavame napriklad s raitou ako snack.
Mrkvové placky s ovsenými vločkami
Konzumácia mrkvy je príjemný a jednoduchý spôsob ako si znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Výborná regeneračná potravina, ak sa človek cíti vyčerpaný. Bohatá je na vitamín A, B, C, betakarotén, železo, vápnik, draslík a sodík. Chutí čerstvá do šalátov, ako šťava a dá z nej pripraviť množstvo zaujímavých a zdraviu prospešných receptov.