POZNÁMKY Nemala som raw kakao, len obyčajné, ani med asi nie je celkom košér, ale skôr sa pokúšam o čokoládové dobroty bez cukru, ako originál raw. Z tejto hmoty môžete kľudne spraviť aj guličky obaľované v kokose, tiež je potrebné ich dať na chvíľu do chladničky, potom už dlho nevydržia. Určite je možné pridať aj rôzne semiačka, napr. slnečnicové, chia, ľanové ...
INŠTRUKCIE Sušené odkôstkované datľe namočíme na pár hodín do vody, potom ich zcedíme a rozmixujeme s orechmi a kokosom najemno. Pridáme kakao, zľahka rozpustený olej a med a znova premixujeme. Na záver ešte môžeme pridať nasekané mandlw. Hmotu natlačíme do formy na biskuspký chlebík, vyložený papierom na pečenie a dôkladne utlačíme. Dáme na pár hodín do chladničky,a k s aponáhľame tak do mrazničky. Potom hmotu vyklopíme a nakrájame. Z časti hmoty som vytvarovala na skúšku guličky a obalila v kokose, na chvíľu šli do chaldničky, boli skvelé.
INGREDIENCIE
1 šálka vlašských orechov
2 šálky strúhaného kokosu
1⁄2 šálka datlí
1 polievková lyžica kokosového oleja
1⁄3 šálka kakaa (raw kakaa)
2 polievkové lyžice medu (agavový sirup)
POZNÁMKY
Nemala som raw kakao, len obyčajné, ani med asi nie je celkom košér, ale skôr sa pokúšam o čokoládové dobroty bez cukru, ako originál raw. Z tejto hmoty môžete kľudne spraviť aj guličky obaľované v kokose, tiež je potrebné ich dať na chvíľu do chladničky, potom už dlho nevydržia. Určite je možné pridať aj rôzne semiačka, napr. slnečnicové, chia, ľanové ...
INŠTRUKCIE
Sušené odkôstkované datľe namočíme na pár hodín do vody, potom ich zcedíme a rozmixujeme s orechmi a kokosom najemno. Pridáme kakao, zľahka rozpustený olej a med a znova premixujeme. Na záver ešte môžeme pridať nasekané mandlw. Hmotu natlačíme do formy na biskuspký chlebík, vyložený papierom na pečenie a dôkladne utlačíme. Dáme na pár hodín do chladničky,a k s aponáhľame tak do mrazničky. Potom hmotu vyklopíme a nakrájame. Z časti hmoty som vytvarovala na skúšku guličky a obalila v kokose, na chvíľu šli do chaldničky, boli skvelé.