miroslavhlavacek
28. apr 2015

RECEPTIKY2

Recepty su pridané v poradí v akom su fotky

Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

Suroviny

10 ks vajce
500 g polohrubá múka
500 g krupicový cukor
2 ks prášok do pečiva
2 dl vlažná voda
2 dl olej
2 PL kakao
čučoriedky
čokoláda
Cera

PUDING
3 ks puding s pravou vanilkou
7-8 PL cukor
1,2 l mlieko
Čas varenia 30 minút 180°C
Príprava pečenie
Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Facebook
mozessavydavat.sk
na facebooku




Postup prípravy

Recept je na ten najväčší hlboký plech, ktorý sa presne vojde do rúry, preto toľko vajec. Ale nie je problém zmenšiť dávku na polovicu. V tom prípade dajte dva pudingy a osem deci mlieka. 🙂

Bielky oddelíme od žĺtkov. Tie vymiešame s cukrom a potom do nich pridáme olej a vodu. Zmiešame. Nasleduje múka s práškom do pečiva a nakoniec dobre vyšľahaný sneh.

Plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Vylejeme polovicu cesta. Do zvyšku zamiešame kakao a takto zafarbené cesto vylejeme na biele. Uvaríme si puding. Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšku rozmiešame pudingy a vylejeme ho do kastróla. Varíme za občasného miešania. Keď začne puding hustnúť a bublať, len krátko povaríme a odstavíme. Vylejeme do plechu tak, aby sme vytvorili čo najsúvislejšiu vrstvu.

A teraz príde ten fígeľ - vidlička! Zaboríme ju do rohu plechu a pekne krásne ňou brázdime cesto z jedného konca na druhý, po celej šírke plechu. Vrstvy sa pekne premiešajú a puding presiakne všade.

Keď sme ready, na vrch poukladáme drobné ovocie, v našom prípade čučoriedky. A dáme piecť.

Hotový vychladnutý koláč môžeme vytunovať čokoládou. My sme do misky nalámali kvalitných mliečno-čokoládových zajov a vajíčka, ktoré si drahý vyšibal, plus polovicu klasickej čokolády na varenie, plus kúsok Cery a všetko sme to roztopili nad parou. Pokvackaný koláčik putoval na chvíľu do chladničky, kým sme sa vychystali na oslavu. A potom to už zvládol pri bytovej teplote až do svojho konca (dlho to netrvalo). Takže tak. 🙂

24. jún 2015