39 / 46

    Jemné kuracie kúsky so smotanou, syrom a zemiakmi
    Skvelá večera z jednej misky. Vyskúšajte lahodné kuracie mäsko s cibuľkou a ďalšími skvelými prísadami.
    Postup:

    500 g kuracích pŕs nakrájaných na kúsky

    200 ml mlieka

    6 ks menších zemiakov

    1 cibuľu

    2 stredne veľké paradajky

    3 strúčiky cesnaku

    150 g strúhaného syru

    2 vajciami 100 ml mlieka

    Olej
    Postup:

    Kuracie mäso nakrájame na kúsky, zalejeme mliekom a necháme 1 hodinu odpočívať v chladničke. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Rovnako nakrájame aj cibuľu a paradajky.

    Z alobalu si vytvarujeme 5 misiek. Misky vymažeme olejom a začneme vrstviť (kuracie mäso vyberieme z mlieka).

    V samostatnej miske zmiešame vajcia so smotanou, mliekom a dochutíme soľou a korením.

    Na dno uložíme plátky zemiakov, na ne plátky cibule a kuracie mäso. Pokračujeme vrstvou paradajok, najemno nasekaným cesnakom, zalejeme vajíčkovo-smotanovou zmesou a nakoniec posypeme strúhaným syrom. Každú vrstvu osolíme a okoreníme podľa chuti (môžeme použiť napríklad aj korenie na pečené kurča, alebo sušené bylinky). Nádobky potom prikryjeme alobalom a preložíme na plech 496fd8b804b4e0389d18f3abd5967fb3_view_l

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20-30. Potom misky odkryjeme a pečieme ešte 10 minút.

    25. apr 2016