1 / 46

    Nepečená smotanová torta s ovocím Krém, ovocie a maslové sušienky. To základ pre túto vynikajúcu tortu, ktorú pripravíte skutočne rýchlo a bez väčšej námahy. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie v mise, zaliať smotanovým krémom a potom vyklopiť. Sladká pochúťka je je na svete! 🙂
    Potrebujeme:

    500 g kyslej smotany

    ¾ – 1 šálku práškového cukru

    3 lyžice želatíny v prášku

    50 g jahôd

    50 g hrozna

    50 g kivi

    50 g pomarančov

    50 g banánov

    (prípadne iné ovocie podľa chuti) Ďalej budeme potrebovať:

    Šalátovú misu

    Potravinársku fóliu
    Postup:

    Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Želatínu necháme napučať vo vode a potom rozpustíme zahrievaním na plameni (nevaríme). Necháme chvíľu vychladnúť.

    Smotanu zmiešame s cukrom a sušienky nalámeme na menšie kúsky – prípadne popučíme kuchynským valčekom. Vychladnutú želatínu postupne vmiešame do smotany a dôkladne premiešame.

    Šalátové misu vystelieme fóliou a vložíme do nej ovocie a kúsky sušienok. Nakoniec navrstvíme smotanový krém a misou trochu zatrasieme, aby sa krém dostal až na dno. Vložíme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín. Potom vyberieme, vyklopíme na rovný povrch a môžeme podávať.

    25. apr 2016