Nepečená smotanová torta s ovocím Krém, ovocie a maslové sušienky. To základ pre túto vynikajúcu tortu, ktorú pripravíte skutočne rýchlo a bez väčšej námahy. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie v mise, zaliať smotanovým krémom a potom vyklopiť. Sladká pochúťka je je na svete! 🙂 Potrebujeme:
500 g kyslej smotany
¾ – 1 šálku práškového cukru
3 lyžice želatíny v prášku
50 g jahôd
50 g hrozna
50 g kivi
50 g pomarančov
50 g banánov
(prípadne iné ovocie podľa chuti) Ďalej budeme potrebovať:
Šalátovú misu
Potravinársku fóliu Postup:
Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Želatínu necháme napučať vo vode a potom rozpustíme zahrievaním na plameni (nevaríme). Necháme chvíľu vychladnúť.
Smotanu zmiešame s cukrom a sušienky nalámeme na menšie kúsky – prípadne popučíme kuchynským valčekom. Vychladnutú želatínu postupne vmiešame do smotany a dôkladne premiešame.
Šalátové misu vystelieme fóliou a vložíme do nej ovocie a kúsky sušienok. Nakoniec navrstvíme smotanový krém a misou trochu zatrasieme, aby sa krém dostal až na dno. Vložíme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín. Potom vyberieme, vyklopíme na rovný povrch a môžeme podávať.
Nepečená smotanová torta s ovocím Krém, ovocie a maslové sušienky. To základ pre túto vynikajúcu tortu, ktorú pripravíte skutočne rýchlo a bez väčšej námahy. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie v mise, zaliať smotanovým krémom a potom vyklopiť. Sladká pochúťka je je na svete! 🙂
Potrebujeme:
500 g kyslej smotany
¾ – 1 šálku práškového cukru
3 lyžice želatíny v prášku
50 g jahôd
50 g hrozna
50 g kivi
50 g pomarančov
50 g banánov
(prípadne iné ovocie podľa chuti) Ďalej budeme potrebovať:
Šalátovú misu
Potravinársku fóliu
Postup:
Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Želatínu necháme napučať vo vode a potom rozpustíme zahrievaním na plameni (nevaríme). Necháme chvíľu vychladnúť.
Smotanu zmiešame s cukrom a sušienky nalámeme na menšie kúsky – prípadne popučíme kuchynským valčekom. Vychladnutú želatínu postupne vmiešame do smotany a dôkladne premiešame.
Šalátové misu vystelieme fóliou a vložíme do nej ovocie a kúsky sušienok. Nakoniec navrstvíme smotanový krém a misou trochu zatrasieme, aby sa krém dostal až na dno. Vložíme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín. Potom vyberieme, vyklopíme na rovný povrch a môžeme podávať.