22 / 46

    uracie karí podla Jamieho Olivera
    K
    30 / 0 | 100.00%
    6
    Počet porcí
    45 minút
    Doba prípravy
    Stredne ťažká
    Náročnosť

    Kategórie
    Mäso, Zdravo aj chutne, Hydinové
    Spôsob prípravy
    Dusenie
    Zaradenie jedla
    Obed

    Kuracie karí podla Jamieho Olivera (1/1)
    Postup prípravy
    Ingrediencie
    Kuracie prsia 4 ks
    Cibula 1 ks
    Cesnak 2 strúčik
    Jarná cibuľka 3 ks
    Ananás kandizovaný 1 ks
    Cícer 1 ks
    Karfiol 1 ks
    Kurkuma
    Kari
    Zázvor - mletý
    Horčičné semienko
    Soľ
    Olej
    Kuracie mäso si nakrájame na drobno, taktiež cibuľu a jarnú cibulku.

    Menší karfiol si očistíme a narežeme na štvrťky, ktoré dáme opäkať na grilovaciu panvicu.

    Vo väčšej panvici si opražíme cibuľu. Ja som ju potom stiahla na jeden bok a na druhy som nasypala horčičné semienko (asi tak jednu lyžicu).
    Po chvíli som pridala jarnú cibulku a všetky tri ingrediencie spolu zmiešala.
    Opäť som ich stiahla bokom a pridala kuracie mäso, ktoré som opražila. Keď ho máme trochu opražené, môžeme opäť všetko spolu premiešať.
    Pridáme korenieny - kurkuma, kari, zazvor, soľ a prelysovaný cesnak. Kandizovaný cícer si zlejeme. Šťavu si necháme bokom a cícer vložíme k mäsu. Ananás vložíme celý aj so šťavou.

    V tomto štádiu by sme mali mať už karfiol opražený, čiže ho môžeme vložiť k mäsu. Ja som ho predtým ešte pokrájala na menšie kúsky.

    Ak máte málo šťavy, môžete pridať šťavu z cícera, ktorú sme si odložili bokom.
    Zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť.

    Na záver som pridala ešte trochu smotany na verenie pre zjemnenie.

    Podávame s ryžou

    25. apr 2016