uracie karí podla Jamieho Olivera K 30 / 0 | 100.00% 6 Počet porcí 45 minút Doba prípravy Stredne ťažká Náročnosť
Kategórie Mäso, Zdravo aj chutne, Hydinové Spôsob prípravy Dusenie Zaradenie jedla Obed
Kuracie karí podla Jamieho Olivera (1/1) Postup prípravy Ingrediencie Kuracie prsia 4 ks Cibula 1 ks Cesnak 2 strúčik Jarná cibuľka 3 ks Ananás kandizovaný 1 ks Cícer 1 ks Karfiol 1 ks Kurkuma Kari Zázvor - mletý Horčičné semienko Soľ Olej Kuracie mäso si nakrájame na drobno, taktiež cibuľu a jarnú cibulku.
Menší karfiol si očistíme a narežeme na štvrťky, ktoré dáme opäkať na grilovaciu panvicu.
Vo väčšej panvici si opražíme cibuľu. Ja som ju potom stiahla na jeden bok a na druhy som nasypala horčičné semienko (asi tak jednu lyžicu). Po chvíli som pridala jarnú cibulku a všetky tri ingrediencie spolu zmiešala. Opäť som ich stiahla bokom a pridala kuracie mäso, ktoré som opražila. Keď ho máme trochu opražené, môžeme opäť všetko spolu premiešať. Pridáme korenieny - kurkuma, kari, zazvor, soľ a prelysovaný cesnak. Kandizovaný cícer si zlejeme. Šťavu si necháme bokom a cícer vložíme k mäsu. Ananás vložíme celý aj so šťavou.
V tomto štádiu by sme mali mať už karfiol opražený, čiže ho môžeme vložiť k mäsu. Ja som ho predtým ešte pokrájala na menšie kúsky.
Ak máte málo šťavy, môžete pridať šťavu z cícera, ktorú sme si odložili bokom. Zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť.
Na záver som pridala ešte trochu smotany na verenie pre zjemnenie.
uracie karí podla Jamieho Olivera
K
30 / 0 | 100.00%
6
Počet porcí
45 minút
Doba prípravy
Stredne ťažká
Náročnosť
Kategórie
Mäso, Zdravo aj chutne, Hydinové
Spôsob prípravy
Dusenie
Zaradenie jedla
Obed
Kuracie karí podla Jamieho Olivera (1/1)
Postup prípravy
Ingrediencie
Kuracie prsia 4 ks
Cibula 1 ks
Cesnak 2 strúčik
Jarná cibuľka 3 ks
Ananás kandizovaný 1 ks
Cícer 1 ks
Karfiol 1 ks
Kurkuma
Kari
Zázvor - mletý
Horčičné semienko
Soľ
Olej
Kuracie mäso si nakrájame na drobno, taktiež cibuľu a jarnú cibulku.
Menší karfiol si očistíme a narežeme na štvrťky, ktoré dáme opäkať na grilovaciu panvicu.
Vo väčšej panvici si opražíme cibuľu. Ja som ju potom stiahla na jeden bok a na druhy som nasypala horčičné semienko (asi tak jednu lyžicu).
Po chvíli som pridala jarnú cibulku a všetky tri ingrediencie spolu zmiešala.
Opäť som ich stiahla bokom a pridala kuracie mäso, ktoré som opražila. Keď ho máme trochu opražené, môžeme opäť všetko spolu premiešať.
Pridáme korenieny - kurkuma, kari, zazvor, soľ a prelysovaný cesnak. Kandizovaný cícer si zlejeme. Šťavu si necháme bokom a cícer vložíme k mäsu. Ananás vložíme celý aj so šťavou.
V tomto štádiu by sme mali mať už karfiol opražený, čiže ho môžeme vložiť k mäsu. Ja som ho predtým ešte pokrájala na menšie kúsky.
Ak máte málo šťavy, môžete pridať šťavu z cícera, ktorú sme si odložili bokom.
Zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť.
Na záver som pridala ešte trochu smotany na verenie pre zjemnenie.
Podávame s ryžou