ahoj, tieto mám vyskúšané, overené, sú dobré a mäkkučké...
700g hladkej múky, 2 žĺtky, kyslú smotanu, soľ, korenie, škvarky, mlieko, droždie, trošku kryštálového cukru, 0,1dc vlažného mlieka
Na potretie: rozšľahané vajce
Do misky dáme 0,1dc vlažného mlieka, trošku cukru, rozmrvené droždie a spravíme kvások. Do misy dáme múku, kvások, žĺtky, smotanu, soľ, korenie, podľa potreby mlieko, vymiešame a necháme vykysnúť. Vyvaľkáme na 0,5cm, potrieme škvarkami, preložíme na polovicu a ešte 2-krát natrieme škvarkami a preložíme na polovicu. Vyvaľkáme na 0,5 cm a necháme vykysnúť. Vykrojíme pagáče a necháme vykysnúť. Poukladáme na plech, pokrytý papierom na pečenie, potrieme vajcom, osolíme a upečieme.
Receptík prosím😉