Ahoj, páči sa:
do hrnca dám variť šošovicu, pridám cibuľu v celku, 5-6 cesnakov, nakrájaných na plátky, soľ, korenie, bobkový list, niečo na vyvarenie/kožu zo slaniny, rebrá/, dávam veľa zemiakov hneď na začiatku, povarím, šošovica je rýchlo uvarená, ale nedávaj veľa vody, zalejem mliekom, cca 0,5l a na panvici opečiem klobásku, vyberiem ju a do toho výpeku pridám hladkú múku, spravím zápražku a šup do prívarku. Na druhý deň zhustne, tak veľa múky nedávam, asi tak 3 kopcovité lyžice. takto isto robím polievku, len dám viac vody. Zápražku robím len čisto na masti.😉
Máme ho dnes na obed 🙂 bez zemiakov, ale s volským okom 🙂 Ale nabudúce skúsim tento recept 🙂 dííky moc
Tak tento prívarok vyzerá bohovo 🙂 Ako robíte vy ?