@ssvetluska ahoj, páči sa:
2 rybacie konzervy v paradajkovej omáčke, cibuľu, 3-4 cesnaky, feferónku, 1 mrkvu, 1 petržlen, 1 zeler, 2 papriky, 2 paradajky, paradajkový pretlak, 2 lyžice hladkej múky, 1 malú konzervu hrášku, 1 malú konzervu kukurice, soľ, korenie, papriku, bobkový list, ocot
Cibuľu a cesnak opečieme, zapražíme múkou a zalejeme troškou vody. Pridáme nadrobno nakrájané ryby z konzervy, na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, papriky, paradajky, pretlak, hrášok, kukuricu, soľ, korenie, bobkový list, dáme vodu a povaríme. Ochutíme štipkou octu.
Skús...je vynikajúca.
@miroslavabalaz dakujem urcite vyskusam 🙂
z akych ryb robis? Filety z makrely, ci sardinky ci.......? Ake konzervy pouzivas? A asi na kolko litrov vody su tieto ingrediencie? Dakujem.
@ssvetluska môžeš dať akékoľvek. Myslím, že som mala naposledy sardinky. Neviem ti povedať koľko vody. To zistíš podľa toho, keď zapražíš tú múku, dáš tam cca 0,4dc vody a keď tam všetko pokrájaš, uvidíš koľko ešte vody pridať. Tie konzervy si kúp kľudne aj tri, ak chceš mať viac rybaciny. Ono to tým všetkým naberie objem a zápražkou sa to mierne zahustí.
@miroslavabalaz vdaka
Ahoj, mozem poprosit recept?