Usmialo sa na mňa šťastie, testovala som tri druhy mäsa od Slovenskej farmy z BILLA
Na monitore sa mi objavilo info, ide sa testovať mäso od Slovenskej farmy z BILLA.
Sprvoti som tomu nedala na váhe, zavrela počítač a fungovala vo svojom každodennom kolotoči okolo detí, varenia a "udržiavania" domácnosti.
Zrazu mi bliklo, však to je celkom zaujímavá myšlienka, daj tomu šancu. Otváram počítač, posielam o sebe info, pridávam fotky receptov a hneď si dávam predsavzatie, že ak ma vyberú, vyskúšam konečne upiecť bravčové mäso s feniklom a ďalšie mäsové recepty, ktoré nevarím bežne.
O pár dní dostávam správu, že som jedna z desiatich, ktorú si vybrali na testovanie. Juchuuu, moc sa teším 🙂 Následne na to príde balíček z BILLA poukážkami a moja radosť je ešte väčšia.
Napíšem si nákupný zoznam a idem veselo do BILLA, mám v pláne začať s kuracími prsiami a hovädzím staekom. Bol to však môj optimistický plán, realita bola úplne iná. V BILLA Pezinok nenachádzam ani kuracie prsia, ani hovädzinu. Improvizácia ma dohnala k zakúpeniu kuracích horných stehien a k "oprášeniu" receptu, ktorý som naposledy kuchtila pred viac ako desiatimi rokmi.
Otváram balenie kuracích horných stehien, mäsko ma príjemne prekvapilo ako vzhľadom tak aj vôňou, vytešujem sa pri varení a neviem sa dočkať večere. Zhodou okolností nám v ten večer vyšla romantická večera (ktorá je skôr rarita). Dávno sme si tak nepochutnali na jedle a to ticho, ktoré sprevádzalo našu gurmánsku večeru...
Podávali sa kuracie stehná na mede so škoricou a pečenými jablkami. Mojím najväčším prekvapením bolo, že porcia, na ktorej sme si naozaj pochutnali a rozvoňala celý byt, nevyšla ani 1 euro 🙂.
Ingrediencie:
Postup:
Keďže v BILLA Pezinok som nepochodila s bravčovým a hovädzím mäsom, vybrala som sa do BILLA Senec. Môj plán bolo opäť kúpiť kuracie prsia a hovädzinu. Kuracie prsia úspešne nachádzam v regále a o hovädzine ani chýru ani slychu. Pre mňa veľké sklamanie :(. Po konzultácií s personálom sa presúvam k chladiacej vani (keďže v regále som nenašla bravčovinu) a nachádzam v nej posledné a jediné bravčové mäso. Mám pocit ako keby som mala v ruke diamant. Dokúpim zeleninu a vytešená s úlovkom idem domov.
Doma som vyhrnula rukávy a púšťam sa v premiére do kuracích roliek v parmezánovej omáčke a mojej výzvy bravčové karé s feniklom.
Kuracie mäsko pekne vonia... Vynikajúco sa s ním pracuje, žiadna mastnota... Vyklepem, zatočím spolu so šunkou a syrom, zalejem parmezánovou omáčkou a šup do rúry.
Ingrediencie:
Postup:
Otváram balenie s bravčovým karé je peknej konzistencie, žiadne mastné časti, príjemná vôňa. Krásne rovnomerné plátky.
Ingrediencie:
Postup:
Opäť idem s nádejou kúpiť hovädzie mäso do BILLA Pezinok (druhýkrát), od mojej poslednej návštevy prešiel týždeň... Na predajni žiadna hovädzina.
O dva dni na to si naplánujem cestu do Bratislavy, po ceste sa zastavím v BILLA Korzo a smelo idem s mojou mladšou dcérou kúpiť hovädzinu. Môj štvrtý pokus nevyšiel, na predajni opäť žiadna hovädzina od Slovenskej farmy. Už som to skoro vzdala, ale cez víkend som mala školenie v Bratislave a po skončení, som to rovno namierila do centrály BILLA Bajkalská. Hľadám, radím sa s peronálom a hurááá, hlavný mäsiar má vedie k hovädzine... A neverím, že na piaty pokus sa ušiel kúsok hovädzieho mäska aj mne 🙂.
Hovädzina... Bola šťavnatá, žiaden tuk, opäť, krásne rovnomerné plátky.
Vybrala som si recept hovädzí stroganov so šampiňónmi. Mojim nemilým prekvapením bolo, že hovädzinu som varila vyše 2 hodiny a bola stále tvrdá. Asi mi nebola súdená.
Ingrediencie:
Cícerový hummus:
Postup:
Cícerový humus pripravíme nasledovne:
Ďakujem BILLA/Modrému koníkovi za možnosť testovania mäsa od Slovenskej farmy. Kuracie mäso bolo vynikajúce v oboch verziách. Varila som z kuracích prś aj z kuracích horných stehien. Bravčové mäso ma taktiež milo prekvapilo ako konzistenciu, tak aj chuťou a vzhľadom. Na distribúcií hovädzieho mäsa treba popracovať, nozaj som nečakala, že ho kúpim až počas 5-tej návštevy obchodu (na jednej prevádzke som bola 2x), čo bolo nemilý prekvapením, aj po 2 hodinách bolo mäso tvrdšie. Farba aj vzhľad hovädzieho mäsa bola v poriadku, vyzeralo lákavo.
Som vďačná, že ste mi dali šancu otestovať tri druhy mäsa. Naozaj bolo pre mňa potešením a zároveň prínosom byť súčasťou testovačky BILLA/Slovenská farma.
Verím, že naďalej budete pre nás spotrebiteľov pripravovať čo najviac produktov od lokálnych Slovenských producentov 🙂
ĎAKUJEM
Mirka
Ako spravím číru cesakovú polievku? Mám kurací vývar.
Ďakujem za osvečený recept 🙂