Samozrejme, je to take nieco medzi tortou a brownies pre milovnikov kombinacie cokolady a maty (co ja rozhodne som :D ) ;)
Takze korpus: 200g kvalitnej cokolady (pouzila som 100g horkej + 100g 52% cokolady s matovou prichutou), 125g masla, 2 PL kakaa, 180g cukru, 20g vanilkoveho cukru, 3 vajcia, 95g hladkej muky, 1/2 CL soli.
Vo vodnom kupeli rozpustime cokoladu s maslom, odstavime, vmiesame kakao, vanilku a cukor. Potom po jednom vmiesame vajcia a muku so solou. Pecieme cca 25 minut na 180-200 stupnov.
Krem: 350 g mascarpone vymiesame s 50g rozpustenej cokolady s matovou prichutou.
Korpus prerezeme,pripadne mozeme cesto rozdelit na 2 polovice a upiect na 2x (co asi odporucam viac, pretoze korpus nie je suchy a tazsie sa prekrajuje, ale robila som uz oboma sposobmi), naplnime kremom a zvysny krem natrieme na vrch torty. Dame do chladnicky a ked krem zatuhne mozeme podavat 🙂
Ja tu mam torticku 4 poschodovu, lebo som ju robila vo forme na minitortu, takze mi vysli 4 korpusy. Ak chcete tortu v klasickej tortovej velkosti stvorposchodovu zdvojnasobte suroviny a je to 🙂 prajem dobru chut ;)
mozem poprosit receptik? dakujem🙂