@sklenka1 no ja som to tak od oka robila, recept som niekde zapatrošila, na nete som ho nikde nenašla, len jemu podobné, tak som to tak nejak pozliepala 😀
takže korpus si upečieš čokoládový, dve vajcia Ti stačia na neho, nemal by byť moc vysoký. ten som tiež od oka robila, neviem Ti presne napísať, ale tak približne,
dve vajcia,
malá šálka polohrubej alebo hladkej múky,
malá šálka cukru,
pol prášku do pečiva,
pol šálky oleja,
pol šálky granka,
všetko spolu naraz vymiešať, ak je moc tuhé cesto, trochu horúcej vody prilievať po lyžičkách alebo mlieko 🙂 vyliať do formy a dať piecť. keď to vychladne, nevyberieš z formy, ale poukladáš na korpus ovocie (ja som dala jahody) a vyleješ na to plnku:
smotana na šľahanie (200-250g)
biely jogurt (200-250g)
tvaroh 250g
1 stužovač jogurtových plniek za studena
cukor podľa chuti
teda vlastne všetky tie malé kelímky to budú, len niektoré sú dvesto a niektoré dvestopäťdesiat gramové, v podstate je to jedno, lebo zatuhne to tak či tak.
šľahačku si vyšľaháš do peny, do toho potom zašľaháš biely jogurt a tvaroh a práškový cukor podľa chuti. potom tam prihodíš ten stužovač, na zadnej strane je napísaný postup ako ho do plnky zamiešavať. no a hotovo, vyleješ do formy a už to dáš len stuhnúť aspoň na dve hodky do chladničky 🙂 keď je to už zatuhnuté, ozdobíš si ako chceš, ja som to posypala len tými čokoládovými tyčinkami 🙂
Dobry den,mozem poprosit receptik