cesto: 2krát žltá piškóta zo 4 vajec a 1 hnedá piškóta zo 4 vajec
krém: 7 žĺtkov, 20dkg práškového cukru, 2 PL kakao, 2 PL varenej čiernej kávy aj so zrnkami, vyšlahať nad parou, keď vychladne spojiť s 30dkg masla.
kokosová hmota: 2dcl mlieka, 20 dkg prášk.cukru, zaliať horúcim 30 dkg kokosu, pridať 10dkg hrozienok a asi 1dcl rumu. Na spevnenie dáva aj pol balíčka želatíny, lepšie sa to krája (rozpustiť v troche teplého mlieka)
postup: žlté cesto, čokokrém, hnedé cesto, pikantný červený lekvár, kokosová hmota, čokokrém, žlté cesto. Polieva bielou čokoládou alebo marcipán.
@mickamicka Dakujem pekne.
Prosím iba o info, tu pri kreme zostava 7 bielkov? co potom s nimi? a ako robi mamina ten biely marcipan? zo suseneho mlieka? dakujem
@lala11 orginál má byť hore marcipán, ale tu je biela čokoláda. keď dáva marcipán, tak kupovaný. do krému môžeš dať 7žltkov+4 bielka, 3 bielka použiť niekde inde.
vyzera famozne, prosim vas aku bielu cokoladu pouzivate? klasicku alebo specialnu cukrarsku? aby tak pekne stvrdla a zaroven sa nelamala pri krajani? dakujem
Aky rozmer formy? Dakujem. 🙂
aj tento receptík si prosím...