1 / 1

    Môžem recept?

    26. jan 2018

    INGREDIENCIE CESTO
    7 ks
    vajce
    7 PL
    múka hladká
    7 PL
    práškový cukor
    1 ks
    kypriaci prášok do pečiva
    1 dl
    olej

    PLNKA 1
    4 ks
    puding zlatý klas
    9 ks
    vaječný bielok
    330 g
    práškový cukor
    1 liter
    mlieko

    PLNKA 2
    2 tégliky
    šľahačka
    2 ks
    stužovač šľahačky
    200 g
    nastrúhanej mliečnej čokolády

    POSTUP
    1.
    Cesto: Urobíme si klasické piškótové cesto. Rozdelíme si vajcia na žĺtka a bielka

    2.
    do žĺtkov pridáme práš.cukor a vyšľaháme na penu

    3.
    potom keď máme penu pridáme olej a premiešame. z bielka si vyšľaháme tuhý sneh.

    4.
    do žĺtkovej zmesi pridáme múku a kypriaci prášok a zamiešame.. postupne zľahka pridáme sneh.

    5.
    zmes vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180°C cca 15-19min (riadťe sa svojou rúrou, každá pečie inak )

    6.
    zo zlatých klasov, cukru a mlieka si uvaríme hustý puding. a necháme ho trošku vychladnúť

    7.
    z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a mierne vychladnutý krém, po častiach vmiešavame do bielkov.

    8.
    pudingovú zmes vložíme na vyhladnutú piškótu a rovnomerne natrieme a necháme stuhnúť

    9.
    na stuhnutú a vyhladnutú zmes, dáme vyšľahané šľahačky, ktoré sme si vyšľahali aj so stužovačom.

    10.
    a navrch dáme nastruhanu čokoládu.

    26. jan 2018

    Ďakujem zajtra idem na to❤️

    26. jan 2018