Aj včerajší deň sme zavŕšili s Klarsteinom. Keďže obaja s manželom pracujeme a dcérka chodí do škôlky, každý si svoj obed "odjeme" cez deň kdesi inde. No každopádne niet nad domácu stravu, a tak som včera naštartovala opäť môjho pomocníka a hor sa do varenia. Včera si dcérka vymyslela cestovinky s omáčkou na spôsob perkeltu. Niekedy mám pocit, že by jedla len to 🙂 Možno aj Vaše detičky sú také "omáčkové" 🙂 Recept jednoduchý a rýchly. Začala som s programom na ošmahnutie tzv. SAUTE.
- cibulka orestovaná na masle, pridaná červená paprika potom kuracie mäsko, strúčik cesnaku a čakáme kým mäsko pustí šťavu. Následne som mixla do základu trošku leča, zaliala vodou a prepla Klarstein na programe MULTI COOK, zavrela a nechala dusiť pri 100 stupňoch celzia ako je v programe nastavené. Čas je možné regulovať od dvoch minút do 15 hodín. Čo mi najviac vyhovuje je, že nemusím konečne hľadať pokrievky na hrnce. Takto mám všetko v jednom. Po 20 minútach som otvorila a vliala trošku smotany, ochutila soľou a zahustila zemiakovým škrobom, opäť som zakryla a nechala na programe pomalé varenie tzv. SLOW COOK prevrieť 5 minút. Hotovo 🙂 Veľmi dôležité je, aby ste do hrnca nešli ničím kovovým. K výroboku bola pribalená umelá naberačka aj lyžiča na miešanie v podobe malej varešky. Povrch by sa mohol poškodiť, čo by bola potom veľká škoda. Večeru sme podávali s cestovinkou, ktorú si vybrala dcérka. Kým manžel dokončoval ešte niečo na dvore, ja som si svojho pomocníka prepla na udržiavanie teploty, a tak bola omáčka do jeho príchodu ako práve dovarená 🙂 Pekný dník kočky, ja už sa teším aký bude ten dnešný s Klarsteinom 🙂