@nitranka03 hlavne že všetkým chutila...
nadherna ja som uz 2 krat robila nebula take pekna ako tvoja ja som hned vedela ze je to stvorlistok. hod receipt na tu tvoju
@mimagodorova
potrebujeme:
10 vajec
600g kryštálového cukru
100g kakaa
250g masla
250g Hery (ale môže byť aj maslo, lepšia chuť potom)
1PL kávy
400g práškového cukru
100g čokolády na varenie
Postup:
Bielka so 600g kryštálovým cukrom šľaháme mixérom nad parou asi 35 - 45 minút (keď prejdeš metličkami mixéru po snehu, musí ostať stopa, ktorá sa nebude rozpíjať). Necháme vychladnúť za občasného miešania, aby sa tam nevytvorila kôrka. Cifrujeme na mastný papier na pečenie potretý olejom, alebo cerou. Sušíme pri teplote 50°C (cca 30minút). To si musí každý odsledovať sám, každá rúra je iná. Potom ešte teplé otočíme hore nohami na kartón, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
Plnka: Práškový cukor zmiešame s kakaom, pridáme uvarenú kávu (kávu dáme variť do 1/2 hrnčeku studenej vody, keď to začne peniť, vypneme). Pridáme žĺtky a nad parou miešame do zhustnutia, pridáme čokoládu nalámanú na kocky a miešame cca 20min., hneď so horúceho zašľaháme mixérom maslo a Heru, ale miešame len kým sa to spojí, pretože čím dlhšie by sme miešali, tým by bola plnka svetlejšia. Necháme v chlade stuhnúť.
Dúfam že sa podarí! Keby niečo ozvi sa 🙂
@chelonka
vždy si všetko prerátam na 1 vajce:
čiže nad parou miešam 1 bielko + 60g kryštáľového cukru.
Plnka:
1 žĺtok
10g kakaa
25g masla
25g Hery
trošku mletej kávy
40g práškového cukru
10g čokolády na varenie.
🙂
a z 10 vajec vynikne rovnako vysoká cca 17 x 19cm približne, ale vždy keď robím tak z viac vajec a urobím tyčinky zo zvyšku 🙂
ahoj akura som začala pracovať na torte a mám ešte jednu otázku, ked si robila tu z 20 vajec robila si si tu penu naraz z 20tich alebo po 10 kusoch a ešte ako zistím že je dobre vysušená?
jej tu je aj recept, ja som už robila tieto torty, boli chutné, no neboli až tak dokonale ozdobené,
Aj tak pekná..... je jedno čo je na nej..... snaha sa cení....