Tento posuch je uzasny, nech sa paci recept: Rozkvas - 100g ryzovej muky, 95 ml vlaznej vody, 1PL kvasku - nechat pracovat podla sily kvasku 6-10 hod Cesto: Asi 250g uvarenych zemiakov 2 PL kyskej smotany 1 vajce 100g pohankovej muky 40 g tapiokovej muky 30 g psenovej muky 10 g svetlej lanovej muky 0.75 dcl oleja Asi 0.5 dcl mlieka 1/2 lyz.psylia Sol Nieco na vrch - slaninka, parmezan, smotana ; medvedi cesnak, slaninka, bryndza, smotana, kopor; klobaska, smotana.... co si len vymyslite Zemiaky este za tepla popucit a rozmiesat so smotanou na kasu, pridat sol. Pridat rozkvas, muky, psylium, vajce a olej a pridat trochu mlieka. Cesto je lepive, skor kasovite, ako pevne. Nechat ho 2-3 hod pracovat. Na plech dat papier na pecenie, pomucit pohankovou mukou, ak je cesto stale vlhke a dat ho v kopkach na plech a rozotriet do tvaru ako budeme piect. Nechat podkysnut 1-2 hod (ja som mala na noc v chladnicke), na vrch dat prisady podla chuti. Ruru so zaparou zahriat na 230 C, piect 10 min, potom vybrat zaparu a znizit teplotu na 200 C a piect este 25-30 min.
Tento posuch je uzasny, nech sa paci recept:
Rozkvas - 100g ryzovej muky, 95 ml vlaznej vody, 1PL kvasku - nechat pracovat podla sily kvasku 6-10 hod
Cesto:
Asi 250g uvarenych zemiakov
2 PL kyskej smotany
1 vajce
100g pohankovej muky
40 g tapiokovej muky
30 g psenovej muky
10 g svetlej lanovej muky
0.75 dcl oleja
Asi 0.5 dcl mlieka
1/2 lyz.psylia
Sol
Nieco na vrch - slaninka, parmezan, smotana ; medvedi cesnak, slaninka, bryndza, smotana, kopor; klobaska, smotana.... co si len vymyslite
Zemiaky este za tepla popucit a rozmiesat so smotanou na kasu, pridat sol. Pridat rozkvas, muky, psylium, vajce a olej a pridat trochu mlieka. Cesto je lepive, skor kasovite, ako pevne. Nechat ho 2-3 hod pracovat.
Na plech dat papier na pecenie, pomucit pohankovou mukou, ak je cesto stale vlhke a dat ho v kopkach na plech a rozotriet do tvaru ako budeme piect. Nechat podkysnut 1-2 hod (ja som mala na noc v chladnicke), na vrch dat prisady podla chuti. Ruru so zaparou zahriat na 230 C, piect 10 min, potom vybrat zaparu a znizit teplotu na 200 C a piect este 25-30 min.